Robert De Niro се размина с дело за лъжа

Pinterest LinkedIn +

Лосанджелисткият съд отхвърли дело срещу холивудската звезда Робърт Де Ниро (Robert De Niro) по обвинение, че е представил умишлено неточно здравословното си състояние пред застрахователната компания Fireman's Fund Insurance Co.

Компанията е осигурявала всички актьори от каста на филма "Hide and Seek", но управата й твърди, че Де Ниро е излъгал в отговора си на въпроса "Дали някога му е поставяна диагноза или е лекуван от рак на простата?"

Според съдебните документи, диагнозата за рак на простата на звездата от "Шофьор на такси" е поставена на 15 октомври 2003 г., два дни след като той е подписал медицинския сертификат, изискан от застрахователите. Де Ниро е претърпял също биопсия на простата на 10 октомври 2003 г.

"Все пак се радваме, че Fireman's Fund няма да съдят господин Де Ниро за заболяването му от рак", обясни адвокатът на актьора.

Диагнозата на Де Ниро и последвалите лечения бяха пречка и преустановиха работата по "Hide and Seek". Застрахователната компания беше задължена да изплати обезщетение на Fox за прекъсването на продукцията в размер на 1.8 милиона долара.

Лентата излезе по кината през януари 2005 г.
Сподели.