Робърт Патинсън ще се превъплъти в ролята на младия Лорънс Арабски

Pinterest LinkedIn +

Докато проблемите покрай американския актьор Робърт Патинсън (Robert Pattinson) и бившата му половинка Кристен Стюърт (Kristen Stewart) не спират, става ясно, че актьорът не забравя за кариерата си и ще изиграе главната роля в новия филм на Вернер Херцог - Queen of the Desert.

Инди продукцията ще се фокусира върху живота на Гертруд Бел – пътешественичка, писателка и археоложка в началото на 20-ти век, която спомага за извоюването на независимост на Ирак и Йордания и коронясването на първите им крале.

В ролята на Бел ще се превъплъти Наоми Уотс (Naomi Watts), а Робърт Патинсън ще й партнира като младия Томас Лорънс, по-познат като Лорънс Арабски.

The Queen of the Desert ще е поредната инди продукция във филмографията на Робърт Патинсън. Въпреки че става най-популярен с участията си във франчайзите Harry Potter и Twilight Saga, британският актьор страни от други големи продукции.

Последният филм с участието на Патинсън е режисираният от Дейвид Кроненберг (David Cronenberg) – Cosmopolis, който излезе преди броени дни, а през ноември се очаква и последната част от Twilight Saga, в която той отново ще се завърне като вампира Едуард.

Сподели.