Робърт де Ниро влиза в кожата на "Царя на лъжите" Бърни Мадоф

Pinterest LinkedIn +

Робърт де Ниро (Robert De Niro) ще се превъплъти в известния финансист Бърни Мадоф, осъден на 150 г. затвор за измами с инвестиции и ценни книжа в особено големи размери, в игрална продукция на HBO, базирана на книгите Truth and Consequences: Life Inside the Madoff Family и The Wizard of Lies: Bernie Madoff and the Death of Trust.

Първата е написана от Лори Сандел, на която е сътрудничил Андрю Мадоф – синът на Бърни, както и други членове на семейството му, а втората – от Даян Хенрик. Сценарият на филма е възложен на Джон Бърнам Шуорц – автор на романа Reservation Road, адаптиран в широкоекранната продукция със същото заглавие от 2007 г. с Хоакин Финикс и Марк Ръфало.

В момента де Ниро работи на снимачната площадка на комедията The Silver Linings Playbook на режисьора Дейвид О. Ръсел (The Fighter), партнирайки си с Брадли Купър и Дженифър Лоурънс, след като по-рано тази година приключи снимките на пет пълнометражни кино продукции с премиерни дати през 2011 и 2012 г. - New Year's Eve, Freelancers, Another Bullshit Night in Suck City, Red Lights и The Wedding.

68-годишният двукратен носител на Оскар участва и в издадения в началото на тази есен криминален екшън Killer Elite с участието на Джейсън Стейтъм и Клайв Оуен.

В същото време 73-годишният Бърни Мадоф започна излежаването на присъдата си, издадена му през юни 2009 година, когато бе доказано по съдебен път, че е измамил хиляди инвеститори, усвоявайки парите им в своята пирамида по схемата Понци.

Исканията на защитата на Мадоф бяха за 12 години затвор, но вместо това съдията по делото издаде най-строгата присъда, предвидена в американското законодателство. Финансовата пирамида на Бърнард Мадоф се оценява на над 41 млрд. долара и е започнала да функционира в началото на 90-те години на миналия век.

Сподели.