Робърт Дауни-младши – елегантен за Vanity Fair (Снимки и видео)

Pinterest LinkedIn +

Робърт Дауни-младши (Robert Downey Jr.) е на корицата на октомврийския брой на Vanity Fair. Пред списанието 49-годишният актьор, който позира с малкия си син Екстън, коментира проблемите с наркотиците на по-големия си наследник Индио, както и дали да очакваме да го видим отново в ролята на Iron Man.


Може да се каже, че в семейството на Робърт Дауни-младши зависимостта от наркотиците е наследствена черта. Едва шестгодишен той изпушва първата си цигара марихуана, дадена от баща му, който редовно употребява дрога. През 1999 г. е арестуван, получава тригодишна присъда и признава пред съда, че е бил пристрастен от 8-годишна възраст. Днес той е оставил тежкото минало зад гърба си. Благодарение на вярата и на съпругата си от 2003 г. Робърт е чист.


За жалост, синът му също попадна в примката на наркотиците. На 29 юни 2014 г. 21-годишният Индио беше арестуван за притежание на кокаин и лекарства.

"За нещастие, зависимостта към наркотиците е генетично обусловена. Той има цялата подкрепа на семейството ни и всички сме решени да се обединим, за да му помогнем", гласи официалното изявление на звездата.


"Това е типично за информационната ера, нещата се променят. Изправяш се пред разни истории, различни влияния, чувства, неизречени проблеми или нужди, които не са били удовлетворени. И изведнъж се озоваваш на три мили навътре в гората. Можеш ли да помогнеш на такъв човек. Разбира се, че да. Това е семеен проблем.

Преминах от състояние, в което бях убеден, че съм единственият, който решава какво да се прави, до това да разбера, че аз поведох серия от филми, които създадоха верижна реакция, че ако нещата не потръгнат както трябва, няма оператор, няма никой. И ти си казваш: ОК, животът ти предлага нещо, в което да участваш, но то не те изисква. Да, ролята значи много за мен. Marvel е нещо като малко братство." 


Сподели.