Римската църква срещу "Angels and Demons"

Pinterest LinkedIn +

Италианската католическа църква отказа да позволи предстоящия филм "Angels and Demons" да бъде сниман в цървите в Рим. Причината за забраната е, че сюжетът на лентата, която е продължение на "Шифърът на Леонардо", обижда Ватикана.

Снимачният процес на продукцията започна през юни на някои от най-забележителните места в Рим, като Piazza Navona и Piazza del Popolo. На екипът обаче беше отказан достъп в църквите Santa Maria del Popolo и Santa Maria della Vittoria.

Двете църкви са сред 700-те храма, които се управляват от Италианската католическа църква.

"Не мисля, че продуцентите биха ни попитали директно дали могат да снимат, защото знаят какъв ще е нашият отговор", каза за Reuters говорителят на епархията.

В главната роля в продължението на "Шифърът на Леонардо" - "Angels and Demons" отново ще се превъплъти Том Ханкс (Tom Hanks). Актьорът ще си партнира с друга холивудска звезда - Юън Макгрегър (Ewan McGregor). Филмът трябва да излезе по кината на 15 май 2009 г.

Книгата "Шифърът на Леонардо" на Дан Браун предизвика гнева на католиците, заради вижданията, че Исус Христос е женен за Мария Магдалена и двамата имат деца.
Сподели.