Рики Боби: Лудият на макс (Tallatega Nights: The Ballad of Ricky Bobby)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2006, 108'
Режисьор: Адам МакКей
Сценарий: Адам МакКей, Уил Фарел
Участват: Уил Фарел, Джон С. Райли, Майкъл Кларк Дънкан, Гари Коул, Дейвид Кохнър и други
Спортна комедия, със субтитри, английски

Сценаристът и режисьор Адам МакКей е автор на спортната комедия "Рики Боби: Лудият на макс" заедно с изпълнителя на главната роля, актьора Уил Фарел ("Продуцентите"). Другите роли са поверени на Саша Коен, познат като Али Джи,  Джон С. Райли ("Чикаго"), Майкъл Кларк Дънкан ("Зелената миля"), Гари Коул ("Дарбата") и Дейвид Кохнър ("Змии в самолета"). Сценарият разказва за дългогодишната хагемония на пилот от престижното състезание NASCAR и проблемите, който му се струпват изведнъж на главата. Лентата се превърна в едно от най-гледаните заглавия в Америка за лятото и беше на върха на щатския боксофис няколко седмици поред.

Рики Боби (Уил Фарел) е истинска легенда в автомобилните състезания NASCAR и милиони фенове го обожават в цял свят. Неговият подход да спечели на всяка цена го прави победител още преди да се е качил в колата и точно затова е като национален герой в очите на хората.

Важен принос към победите му има неговият съотборник и приятел от детинството Кал Ноутън (Джон С. Райли), с когото винаги стигат на финиша първи и втори, като Рики е вечният номер 1. Двамата са свикнали винаги да са обект на обожание, което е на път да се промени, когато в състезанието се включва нов пилот.

Това е французинът Жан Джерард (Саша Коен – "Али Джи"), който ги предизвиква на пистата и е на път да стане новия любимец на публиката. Жан се е състезавал в европейската Формула 1 и различния му стил на каране може да бъде големият му коз. Спазвайки максимата на баща си, че ако не си пръв, си последен, Рики трябва да остане на върха и да запази кариерата и перфектното си семейство. Състезанието започва с пълна сила и то не само на пистата.


Официален сайт: http://www.sonypictures.com/movies/talladeganights

Програма на кината

Сподели.