Рийз Уидърспуун и Райън Рейнолдс стават г-н и г-жа Кийн в Big Eyes

Pinterest LinkedIn +

Носителката на Оскар Рийз Уидърспуун ще се превъплъти в известната американска художничка Маргарет Кийн, а Райън Рейндълдс – в нейния бивш съпруг, с когото тя се съди за авторството на своите картини в продължение на години, изпълнявайки главните роли в независимата биографична кино продукция Big Eyes, разработвана от Тим Бъртън.

Режисьорът на Edward Scissorhands, The Nightmare Before Christmas, Corpse Bride, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street и предстоящия Dark Shadows е дългогодишен почитател на Маргарет Кийн, на която възлага да нарисува портрет на жената, която споделя живота му преди Хелена Бонъм-Картър – актрисата Лиза Мари Смит.

Родена през 1927 г., Кийн продава първата си творба през 60-те години, но подписана от името на съпруга й Уолтър Кийн, който в последствие претендира за авторството на тази и следващите й картини. Когато се изправят един срещу друг в съда, Маргарет взима четката и демонстрира таланта си пред съдията, което Уолтър отказва да стори, оправдавайки се с травма на рамото. Картините на Маргарет Кийн са лесно разпознаваеми и често имитирани по извънредно големите меланхоличните очи, които имат нейните персонажи, най-често деца.

След развода си с Уолтър, тя се преселва на Хаваи, където се присъединява към Свидетелите на Йехова."В истински екстаз сме, имайки мечтания екип за нашия проект – мечта", споделят в общото си изявление Скот Алекзандър и Лари Карасевски, които ще работят в тандем и по сценария, и по режисурата на Big Eyes, чиито снимки трябва да стартират тази пролет.

Алекзандър и Карасевски, чиято филмография включва лентите The People Vs. Larry Flynt и Man on the Moon, вече имат един съвместен проект с Бъртън – комедийната драма Ed Wood с Джони Деп, на която са съсценаристи. Рейнолдс и Уидърспуун ще колаборират за първи път както помежду си, така и с Бъртън. Най-новите филми с тяхно участие, Safe House и This Means War, излизат по кината в две поредни седмици през февруари т. г.

Сподели.