Ридли Скот се завръща към sci-fi жанра с Prometheus

Pinterest LinkedIn +

Ридли Скот (Ridley Scott) е преустановил работата по новия филм от култовата sci-fi поредица Alien, който трябваше да бъде издаден в две части през 2013 и 2014 година, съобщиха дистрибуторите на проекта, 20th Century Fox.

Вместо него, Ридли Скот е стартирал продукцията на нов филм в същия жанр с оригинален сюжет, който ще бъде озаглавен Prometheus и е инспириран от Alien. По думите на британеца, Promotheus ще се хареса на заклетите почитатели на Alien, тъй като има "сходна ДНК".

73-годишният режисьор, посветен с рицарско звание от Ордена на Британската империя, е убеден, че именно Prometheus е филмът, с който най-накрая ще се завърне към фантастичния жанр, "толкова близък до сърцето му".

По сценария на лентата работи Деймън Линделоф, който написа скрипта на повечето епизоди от хитовата ТВ поредица Lost, а единственото потвърдено име от актьорския състав до момента е това на шведската звезда Нууми Рипейс, която изпълнява главната роля в оригиналната версия на The Girl With The Dragon Tattoo и ще участва в продължението на Sherlock Holmes.

20th Century Fox вече са фиксирали датата на рилийза на Prometheus - 9 март 2012 година.

Сподели.