Ричард Гиър, Крисчън Бейл и Кейт Бланшет ще изиграят Боб Дилън

Pinterest LinkedIn +

Голям брой американски музиканти ще участват в записа на саундтрака към нов филм за живота на Боб Дилън (Bob Dylan), режисиран от Тод Хайанис (Todd Haynes). Работното заглавие на филма, който се очаква да излезе тази година, е "I'm Not There: Suppositions on a Film Concerning Dylan".

Решението на режисьора Хайанис, създал глем рок филма "Velvet Goldmine" през 1998 г. , е седем различни актьори да се превъплътят в образа на Дилън, представяйки различни етапи от живота му. Сред тях са имена като Ричард Гиър (Richard Gere), Крисчън Бейл (Christian Bale), Хийт Леджър (Heath Ledger) и актрисата Кейт Бланшет (Cate Blanchett).

Музикантите, които ще участват в записа на саундтрака към филма, ще изпълнят оригинална музика от репертоара на Боб Дилън и свои кавъри на популярни негови парчета.

Досега участие в проекта са потвърдили бившият фронтмен на Pavement Стефан Малкмъс (Stephen Malkmus), който ще изпълни "Ballad Of A Thin Man' and 'Maggie's Farm", бруклинските рокери The Hold Steady, които ще изпълнят "Can You Please Crawl Out Of Your Window?" и алт-кънтри музикантите от Calexico, които, заедно с кънтри-трубадура Уили Нелсън, ще изпеят "Senor (Tales Of Yankee Power)".

По всяка вероятност в записите ще се включат и Пи Джей Харви (PJ Harvey) и Майкъл Стайп (Michael Stipe) от REM, но засега липсва официално потвърждение от тяхна страна.

Междувременно самият Дилън подготвя европейско турне, което стартира на 28 март в Стокхолм и ще приключи на 5 май в Дания.

Сподели.