Риана пренаписа историята на US Hot 100, Judas вкара Lady Gaga в Топ 10

Pinterest LinkedIn +

Родената в Барбадос 23-годишна поп звезда Риана (Rihanna) е новият лидер в официалния чарт за сингли на САЩ - Billboard Hot 100, изкачвайки се до първото място с последния си хит S&M, не без помощта на шест години по-възрастната от нея Бритни Спиърс (Britney Spears).

Дигиталните продажби на новата ремикс версия на парчето, записана с нейно участие, съставляват 66% от общото количество изкупени копия от S&M, които са се увеличили с над 100% спрямо предходната седмица до 293 000 броя. Същевременно, платените даунлоуди на E.T. - последният сингъл на Кати Пери (Katy Perry), записан с Kanye West, са намалели с 12% до 284 000, в резултат на което 3-седмичната доминация на г-жа Ръсел Бранд (Russell Brand) в Billboard Hot 100 приключи.

Всички тези цифри означават, че името на Риана ще остане в историята, вероятно за доста дълго време, като най-младата изпълнителка, достигнала върха на Hot 100 с десет различни песни, при това в по-кратки срокове от всеки друг солов артист, издал сингъл през изминалите 52 години от първото издание на класацията. И двата рекорда до преди седмица бяха във владение на Марая Кери (Mariah Carey), която бе на 25 г. и 8 м., покорявайки чарта за десети път с One Sweet Day през 1995 г. – пет години и четири месеца след триумфа й с Vision of Love, или с пет месеца повече от времето, което бе нужно на Риана.

Единствено The Beatles и The Supremes са реализирали десет No.1 хита – постижение, което, всичко на всичко, е записано на името на деветима артисти и групи, по-скоропостижно – първите за година и 8 м., а вторите – за 2 г. и 8 м. Най-успешният дебют на изминалата седмица принадлежи на Lady Gaga, чийто нов сингъл - Judas, е поставен под No.10.

Сподели.