Reuters селектира топ 40 "Снимки на годината" за 2005 г.

Pinterest LinkedIn +

40 фотографии на Reuters, запечатали уникални моменти от събития, случили се през изминалата година, са включени в топ селекцията за 2005 г. на водещата световна информационна агенция. Болшинството от тях илюстрират покъртителни моменти от неспирните военни конфликти по земното кълбо.

Само две от тях са на звезди от шоубизнеса, като и двете са от музикалната индустрия. Това са певиците Къртни Лав (Courney Love) и Мадона (Madonna).

Снимката на вокалистката на Hole e направена на 30 юни, по време на откриването на рок стайл бара "Rockbar" в Холивуд, няколко месеца преди вдовицата на Кърт Кобейн (Kurt Cobain) да постъпи за пореден път в рехабилитационен център за преодоляване зависимостта си към наркотици.

Мадона е фотографирана на 2 юли по време на изпълнението си на сцената на Live 8 в Хайд Парк, Лондон. Подобно на състояла се по-напред в бъдещето церемония по връчването на музикалните награди на MTV Europe, и на благотворителния концерт кралицата на поп музиката направи неповторимо шоу, включващо показания от нея среден пръст, увековечен от фотографа Стивън Фърд.

Едва една четвърт от останалите снимки в топ 40 не са свързани с моменти на насилие и смърт, отразяващи ужаса на войната. Сред тях са такива от спортни събития, срещи на политици и др.

Сподели.