Ретро бельо, автопарад, рок фестивал и Count Basic за празника на София

Pinterest LinkedIn +

По случай 17 септември, честван като празник на град София, в столицата се организира серия от музикални и развлекателни прояви. През уикенда празникът ще бъде отбелязан с ревю на ретро бельо, с парад на ретро автомобили, с концерт на Count Basic и др.

В рамките на тържествата в Южния парк ще се проведе и двудневният рок фестивал "Градът и аз", организиран от Столичната община и фондация "Български рок".

На 16 септември на сцената на "Градът и аз" ще се качат групите Балканджи, Toxic Heate Alive Inside, Flex, Ювиги и Синтез. На следващия ден ще се състоят концертите на Peyote, Чушка, Black Hole, а рокаджиите от Епизод ще представят рокоперата "Аспарух".

"Целата на "Градът и аз" е да дадем възможност и на по-младите и по-непопулярни групи да се изявят.", коментира Ивайло Крайчовски (ФСБ) на специална пресконференция, дадена по повод предстоящите събития. И все пак хедлайнерите от Епизод и Балканджи са достатъчно известни." , допълни Крайчовски.


Ивайло Крайчовски от ФСБ и Драгомир Драганов от Епизод представиха рок частта на празненствата "Градът и аз". Снимка: Avtora.com  

Паралелно с провеждането на фестивала на 16 септември на площад "Бански" в столицата се организира и концерт с участието на Михаил Белчев, Христо Кидиков, Мустафа Чушев, Хайгашод Агасян и др. Същия ден ще бъдат направени демонстрации на ретро автомобили, както и ревю на ретро бельо.

Празненствата ще приключат на 17 септември с концерта на есид джаз формацията Count Basic зала 1 на НДК.

Сподели.