Режисьорът на Uncharted стана креативен директор на следващата Star Wars игра

Pinterest LinkedIn +

Една от най-успешно реализиралите се жени в гейм индустрията Ейми Хениг (позната като режисьор на Uncharted игрите, както и на Legacy of Kain: Soul Reaver, Soul Reaver 2 и Legacy of Kain: Defiance, на които е и сценарист) е назначена на поста креативен директор във Visceral Games – компанията-производител на Dead Space.

Това е поста, който ще заема, работейки по предстоящата игра на Visceral от Star Wars франчайза. Вицепрезидентът и генерален мениджър на студиото Стив Попуцис, който и преди е работил с Хениг (в Crystal Dynamics), заяви увереността си, че тя е точният човек за осъществяването на амбицията на Visceral да "създава най-вълнуващите и завладяващи игри в света".

Ейми Хениг напусна Naughty Dog преди месец при мистериозни обстоятелства. Малко преди това Нийл Дръкман - креативният директор на The Last of Us, с която Naughty Dog затвърди статута си на производител на едни от най-оригиналните и високооценявани от критиката игри в наши дни, разкри, че в момента студиото работи по два проекта – чисто нова игра и The Last of Us 2.

Сподели.