Rednex пуснаха дявола на музикалната революция (видео)

Pinterest LinkedIn +

Групата публикува новия си сингъл в най-големия торент сайт в света и се самообяви за бард на революцията

Иййййййййййхаааааа!!! - така екстатично започва изявлението на Rednex в Pirate Bay, с което те твърдо заявяват, че бъдещето на разпространението на музиката е именно в торентите.

За да подкрепи позицията си групата, известна с мега хитовете Cotton Eye Joe, Wish You Were Here и Hold Me for a While, пуска новия си сингъл и видеото към него за легално теглене от тракера.

Devil's On The Loose е първата песен от новия им албум Saturday Night Beaver, който ще излезе тази година.

"Често за нас казват, че сме черната овца и грозното пате на артистичните среди заради неконвенционалните ни методи и представяне. Затова сега за пореден път сме обречени да оглавим музикалните новини и да се съюзим с най-големия враг на индустрията - Pirate Bay в името на бъдещето!".

Групата твърдо застава зад визионерската си позиция - „До 12 години целият разпространителски бизнес ще се срине и правата за разпространение ще са безплатни, каквито и отчаяни мерки да се опитват да вземат всички. Колкото и да не им се иска, музикалните компании умират като болни от пневмония динозаври, които нямат никаква работа на тази планета. “.

Въпреки че според Rednex торентите са музикалното бъдеще, самите те нямат идея как ще изкарват пари, ако предоставят песните си безплатно. „Въпреки това, някой трябва да направи първата стъпка и сме сигурни, че Rednex ще могат да разтресат основата първи! Каквото и да се окаже, ще сме горди да бъдем прадедите на артистите от дигитално поколение".

Колкото до колегите от тяхното поколение, бандата е категорична: И моралните, и юридическите страни са без значение, когато пред нас е реалността. Преследването на потребителите на торент тракери е все едно да проведеш разследване кой е пръднал в самолет. Мисията – невъзможна!

Точно затова артистите, които отстояват своите авторски права, започват да изглеждат все по-тъпи и алчни...“.

Макар че духът е вън от бутилката, бандата все пак отправя молба към загрижените фенове да направят парично дарение, ако парчето им харесва.

Пo подобен начин революция в музикалната индустрия преди година направиха Radiohead, които оставиха феновете си сами да решат колко да дадат за последния им албум In Rainbows. За изненада на всички, въпреки че милиони го изтеглиха безплатно, той донесе огромни печалби на групата...

Сподели.