Red Hot Chili Peppers издават 18 нови парчета в следващите месеци

Pinterest LinkedIn +

Девет двойки неиздавани парчета от звукозаписните сесии на последния, десети студиен албум на Red Hot Chili Peppers, в чиято подкрепа американската рок банда в момента е на турне, ще бъдат издадени на седеминчов винил и в дигитален формат в цял свят в следващите шест месеца.

Първите две парчета - Strange Man и Long Progression, ще се появят на 14 август, вторите две – Magpies и Victorian Machinery, на 11 септември - 11 дни след концерта на бандата в София, а Never Is A Long Time и Love Of Your Life ще излязат на 2 октомври.

В пресрилийза на музикантите се посочват датите на следващите рилийзи, но не и заглавията на парчетата – четвъртият чифт песни ще излезе на 6 ноември, петият – на 6 декември, шестият – на 18 декември, а последните три – в началото на 2013 г.

Още преди появата на I'm With You на 29 август 2011 г. от щаба на Red Hot Chili Peppers съобщиха, че нито един от синглите от албума няма да бъде издаден с b-страна. В последствие барабанистът на групата Чад Смит съобщи чрез своя Twitter, че останалите извън албума парчета, написани и записани с идеята да бъдат включени в него, все пак ще бъдат издадени по един или друг начин, а в края на май т. г. стана ясно как точно ще бъде реализирана тази идея.

До момента от I'm With You – първият албум на RHCP със заелия поста на Джон Фрушанте китарист Джош Клингхофер, излязоха четири сингъла - The Adventures of Rain Dance Maggie, Monarchy of Roses, Look Around и появилият се преди броени дни Brendan's Death Song.

Песента е посветена на покойния основател на лосанджелиския пънк-рок клуб The Masque и дългогодишен приятел на музикантите – Брендан Мюлън. До няколко дни ще се състои премиерата на съпътстващия я видеоклип, чийто режисьор отново е Марк Класфелд (The Adventures of Rain Dance Maggie, Monarchy of Roses).
Сподели.