"Размяната" - забавление на границата или просто е "Време за мъже"!

Pinterest LinkedIn +

Представяли ли сте си някога какво би се получило, ако размените телата си с най-добрия си приятел?! Вярваме, че сте намирали отговора десетки пъти в цял куп вариации в комедийния жанр, но дори и абсолютно клише, явно стереотипът не спира да е високо оборотен за големия екран, традиционно обещавайки няколко часа забавление.

През 2011 година той идва под формата на "Размяната" - типичното лятно предложение в месеците, в които се пресищаме най-вече със стандартните блокбъстъри и лековати комедии, но пък въпреки, че стриктно спазва заигравката с похватите и по никакъв начин не надскача потенциала на което и да е заглавие по темата, се гледа с удоволствие... при едно задължително условие.

Ако сте гледали най-известния филм на Дейвид Добкин - "Ловци на шаферки", вече знаете какво имаме предвид - за добро или зло, режисьорът е фен на този леко груб, ситуационен хумор, който буквално гравитира на границата между цинизма и простащината.

Размяната (The Cnange-Up)

Тоест: стига да сте склонни да преглътнете този факт и експерименталните шегички на сексуална тема, екскременти и човешка анатомия, вероятно историята за двамата близки приятели, които са принудени да изживеят около седмица от живота на другия, да го разбият на хиляди парченца и във финала, типично по холивудски, да ги слепят дори по-успешно отпреди, ще ви допадне.

Дейв и Мич са израснали заедно и се стараят да запазят близките си отношения, макар и през през годините да са се поотдалечили един от друг. Докато първият е баща на три деца, примерен съпруг и с блестяща кариера в престижна адвокатска кантора, то вторият е безработен ерген, който никога не довършва нищо започнато, прави секс с всяка срещната жена и си изкарва, колкото да преживее, снимайки се във второразредни рекламни клипове.

Размяната (The Cnange-Up)

Един ден обаче, двамата откриват, че тайно завиждат на ежедневието на другия и да получат живота му би било сбъдната мечта. Както се казва обаче, внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне (а някой даже може да реши и да го направи на филм).

Тук не можем да не изкажем симпатиите си към все по-модерния напоследък Джейсън Бейтман, който с всяка следваща роля демонстрира, че мястото му действително е в Лигата на големите - превъплъщението му от депресиран съпруг в циничен женкар и грубиян е невероятно и дори и само заради него, "Размяната" си заслужава двата часа в киносалона.

Макар и на по-ниско ниво като изпълнение, бившата половинка на Скарлет Йохансон, Райън Рейнолдс, също се справя, но както и при повечето му филми, добрата му визия до голяма степен измества фокуса от актьорските му качества.

Размяната (The Cnange-Up)

Ако пък сте представител на силния пол, то със сигурност няма как да избягате и от въздействието на сексапилната Оливия Уайлд - същата тази красавица, която след като изгря като 13 в култовия сериал "Доктор Хаус", със всяка изминала година става все по-конвертируемо име в Холивуд, съвместно с нарастващата й фенска база, в която (за добро ило зло), фигурираме и ние.

След "Трон", "Следващите три дни", "Каубои и извънземни", тук тя е в може би най-сексисткото си превъплъщение - на убийственото гадже, което си пада по спорта, обича циничните шеги и е готово на всякакви сексуални експерименти (защо ли ни се струва, че това е по-скоро фентъзи персонаж?).

Е, "Размяната" определено може и да влезе в рамките на определение като "свежа лятна комедия", да е до болка предвидим и изтъркан като сюжет, но добрият актьорски състав и индивидуални качества до голяма степен помагат той да е филм, който да ви увлече и забавлява. Но както вече казахме - изхвърлете високите очаквания пред салона и за всеки случай, по-добре да заведете на него.. най-добрия си приятел, отколкото жената и децата.


Сподели.