Документалният филм Pearl Jam Twenty излиза на 20 септември (Видео)

Pinterest LinkedIn +

На 20 септември на Международния филмов фестивал В Торонто ще се състои премиерата на документалния филм, отбелязващ 20 години от създаването на Pearl Jam - Pearl Jam Twenty – един забележителен и достоверен портрет на легендарната гръндж група, създаден и разказан от режисьора и музикален журналист Камерън Кроу.

Телевизионният дебют на лентата пък е планиран за 21 октомври в ефира на PBS като част от телевизионния арт фестивал American Masters, а за всички фенове на Pearl Jam на 25 октомври Columbia Records/ Sony Music Entertainment ще издаде филма и на DVD.

В Pearl Jam Twenty се преплитат няколко сюжетни линии, а цветовете са ярки и изразителни с характерното за Pearl Jam звучене. Продукцията проследява цялата история на музикантите - от годините преди сформирането на групата, през пътя й до върха, до хаоса, който настъпва след звездното й изстрелване, и годините на "отстъпление" от голямата сцена след това.

"Вложихме толкова много в този филм – кадри, аудио откъси, визуални експлозии, нови и стари интервюта – най-различни формати, имащи за цел да представят един емоционален семеен албум, който да даде представа на феновете какво е усещането да бъдеш част от бандата през това двадесетгодишно пътешествие", споделя Камерън Кроу.  

"Богатият материал, с който разполагахме, значително улесни нашата работа. Просто трябваше да разкажа историята на Pearl Jam и да оставя да ме води музиката. Беше наистина забавно да заснемем този филм и с нетърпение очакваме да го споделим с феновете".


Сподели.