Раздадоха почетните Оскари, Копола с приза за цялостно творчество

Pinterest LinkedIn +

В генерална репетиция за официалната церемония на 27 февруари в Kodak Theatre се превърна раздаването на почетните Оскари в Лос Анджелис.

Отличията са сред най-ценните, които могат да бъдат получени от една кино знаменитост, тъй като се връчват за цялостен принос в областта на седмото изкуство.

С поредна шеста златна статуетка се сдоби легендата Франсис Форд Копола (Francis Ford Coppola), който получи наградата на името на известния американски продуцент от XX век Ървинг Джи Талбърг.


Сн. A.M.P.A.S.

С Оскар за цялостно творчество бяха удостоени и 96-годишният актьор Илай Уолак, който гледахме наскоро в продължението на "Уолстрийт", 72-годишният британски филмов историк Кевин Бранлоу, както и френският режисьор Жан Люк Годар.

На тържеството присъстваха някои от най-популярните имена от големия екран като Клинт Ийстууд (Clint Eastwood), Хилари Суонк (Hilary Swank), Шарън Стоун (Sharon Stone), Робърт де Ниро (Robert de Niro), Кевин Спейси, Катрин Бигълоу и др.


Сн. A.M.P.A.S.

Особено емоционално пък бе изказването на любимеца на Копола - Де Ниро, който определи режисьора като едно от "най-големите вдъхновения и влияния в кариерата му".

Сподели.