Rammstein и проблемите с канибализма

Pinterest LinkedIn +

Песента на Rammstein “Mein Teil” (“Част от мен”) има всички шансове да получи титлата “най-скандално парче на годината” в родината на музикантите - Германия. В песента, се разказва историята на канибала Армин Мейвес, който е убил и изял своя приятел по желание на жертвата.


“Днес ще се срещна с един господин, който иска да ме изяде. В менюто са включени меките и твърдите части. Ти си този, който ще се храниш и ти знаеш какво е това. Това е част от мен”, - пее вокала на Rammstein, 38-годишният Тил Линдеман. Скандалният видеоклип напълно отговаря на настроението на парчето. Ангел прави орален секс на вокала, който после започва да го яде и захвърля тялото му.

“Mein Teil” предизвика бурни дискусии в немската преса по повод това, доколко етично е да се осветява такава отвратителна тема, със средствата на масовата култура. Още повече да се пуска такъв шокиращ клип в прайм-тайма, когато могат да го видят деца и младежи.

Том Боне - шеф на лейбъла Polydor, който издава скандалния сингъл, не е съгласен с мнението на болшинството: “В клипа на Rammstein се съдържа художествено изложение на някои необичайни теми. Той ме кара да мисля над песента... Абсолютно ясно е: ние не създаваме шокиращо видео, за да увеличим продажбите на CD-та. В песента иде реч за тема, която не трябва да бъде табу. Това не се излиза от рамките на закона.

Обществено-политическите теми могат и трябва да се изразяват в някаква художествен форма и групата е свободна да се изразява така, както иска.”

“Mein Teil” стана първи сингъл от новия албум на знаменитите немци и пуснат в началото август, вече се добра до 2-ра позиция на германската сингъл-класация. В момента групата се готови за снимките на поредния клип – този път на песента “Amerika”. И двете парчета ще влязат в новия албум “Reise Reise”, който излиза на 2 ноември.

Междувременно, 12 000 билета за концерта им в Хелзинки на 12 номври, са били продадени 30 минути след като са били пуснати в продажба, съобщи blabbermouth.net.
Сподели.