Radiohead предупреждават фенове за билети менте

Pinterest LinkedIn +

Британската банда Radiohead предупреди феновете си, че в Интернет се продават билети за техен концерт, който никога няма да се състои.

Говорител на групата, каза за британския вестник “The Times”, че Radiohead и техните мениджъри молят феновете да не си дават парите за билети за концерт, който нито е планиран, нито ще се състои на 8 юли в Somerset House в Лондон.

Според вестника други пострадали от измамата са свръхпопулярните напоследък Arctic Monkeys, който уж също щели да свирят в тази зала на дата, за която са подписали договор да свирят на фестивал на друго място.

Единият от сайтовете, който бил свален предишния ден, продавал билети за Radiohead, Arctic Monkeys, KT Tunstal и Kaiser Chiefs на раздутата цена от 125 британски лири, информира вестникът.

Друг сайт, пък, освен тези билети, продавал и несъществуващи билети за Олимпийските игри в Лондон през 2012, фалшиви билети за тенис шампионата Wimbledon това лято на цена от 500 лири нагоре и отдавна разпродадени билети за театрални постановки.

Джеф Бароудейл (Geoff Barrowdale), мениджър на Arctic Monkeys, каза, че тези измами били пълно безобразие. “Това, което правят е неописуемо – да прибират парите на хората, без да си проверят информацията или пък за събития, които никога няма да се случат.”

Сподели.