Radiohead и Джуд Лоу в кампания на Грийнпийс

Pinterest LinkedIn +

Британската алтернативна банда Radiohead и актьорът Джуд Лоу (Jude Law) участват във филм на Грийнпийс, който е част от кампания на неправителствената организация за борба с глобалното затопляне.

Сюжетът на филма се развива около съдбата на една бяла мечка, която е принудена да напусне своето естествено местожителство и да се пресели в цивилизования свят, за да се спаси от глобалното затопляне. За саундтрак е използвана песента от четвъртия студиен албум на Radiohead Kid A - Everything In Its Right Place. Албумът е признат от сп. Rolling Stone за най-добър албум на 2000-те години.

"Трябва да спрем петролните гиганти, които се опитват да достигнат до Северния полюс. Разливането на петрол там ще унищожи региона и красотата му, а и горенето му ще доведе до ускоряване на най-големия проблем на човечеството - промяната в климата", заяви фронтменът на Radiohead, Том Йорк (Thom Yorke).

Сър Пол Макартни (Paul McCartney) също участва в кампанията, в която много артисти и публични личности изразяват подкрепа като подписват петиция за защита на Северния полюс.

"Затова участвам в тази кампания и подписах петицията за Северния полюс. Ще знам, че винаги, когато погледна на север, името ми ще фигурира в израз на общите ни цели да спасим Арктика", каза още Йорк.


Сподели.