Радио Нова започва излъчването на две предавания с DJ Pete Tong

Pinterest LinkedIn +

Днес в ефира на Радио Нова стартира излъчването на "The Essential Selection”. Негов автор е DJ Pete Tong, представител на британската клубна сцена, спечелил правото на резиденции в най-горещите парти точки в света.

"The Essential Selection” ще звучи в ефира на Нова всеки петък и неделя от 19:00 до 21:00 часа, а "The Essential Mix" в събота от 22:00 до 00:00 часа.

Във връзка с "The Essential Selection" Пийт казва: "Не трябва да се забравя, че това е забавление. Има диджеи, които пускат по 2-3 часа музика, която е непозната за хората. В повечето случаи това си е чисто мъчение. Нямаше да се занимавам с това, ако не подкрепях новата музика, но ключът е в подбора."

Готовността му да забавлява и постоянният "глад" за нещо ново и интересно в предаването му "The Essential Selection", ражда друго предаване - "The Essential Mix", в което известни диджеи от цял свят правят сетове (някои от тях по-късно издадени на CD).

През 2005 г. подкастът (цифров запис на радиопредаване или аналогична програма, която може да се свали от Интернет за прослушване на персоналните компютри) на DJ Pete Tong, “Тонгкаст”, беше обявен за номер едно в класация на престижното списание “DJ Mag”. “Тонгкаст” е свалено от 50 хиляди души и в момента е номер едно в музикалния чарт.

Както в самото начало на своята кариера, така и сега DJ Pete Tong вижда своето призвание в това да пуска музика, направена от друг, която да кара хората да танцуват.

Въпреки това Tong не обича да бъде възприеман единствено като радиоводещ. Той е резидент в клуб "Pure Pacha" в Ибиза, където пускат и Carl Cox, Danny Howells, Deep Dish, Jeff Mills, Laurent Garnier, Steve Lawler и Satoshi Tomiie. Tong работи и над саундтраковете на филми като "Плажът", "Human Traffic" и "24 Hour Party People". С наближаването на лятото графикът му на DJ е претоварен.

 

 

 

Сподели.