"Пустинният бегач" ще се бори за награда във Варшава

Pinterest LinkedIn +

Дебютният филм на режисьора Григор Лефтеров "Пустинният бегач" ще вземе участие в конкурсната програма за късометражно кино на 25-ия Международен кинофестивал във Варшава.

Форумът ще се проведе от 9 до 18 октомври.

В лентата, която е заснета предимно в град Русе, главните роли са поверени на Владимир Пенев, Радина Кърджилова и Емануела Шкодрева.

Оператори на филма са Диан Загорчинов и Стефан Куцаров, художник-сценограф е Росица Бакева,  а художник по костюмите Мина Кае. 

Историята във филма започва на пуст междуградски път през един летен следобед. 
Две малки костенурки са избрали това неподходящо място за тяхната любовна игра.
Един стар пикап профучава над костенурките и гумите на колата преминават на милиметри от тях.
 

Седмица по-късно един  неуспял тв-репортер получава последен шанс от своя шеф. Той трябва да докаже, че става за тази работа и най-после да заснеме един страхотен репортаж.
Чуваме само края на разговора, от който става ясно само, че трябва да се разследва нещо, което се е случило с някакъв мъж.

Няколкото интервюта от мястото на събитието /един градски площад/ показват, че случайните хора имат абсолютно противоположни мнения за героя на репортажа. Никой не е видял как е станало всичко с мъжа...

Сюжетът се състои от три различни истории, които с течение на действието се вплитат помежду си, за да доведат до един общ драматичен край.

Самият фестивал във Варшава пък от скоро е приобщен към групата на 12-те най-елитни световни филмови фестивали т. нар. категория "А", в която са още тези в Кан, Берлин, Венеция и др.

Сподели.