Провалени рейтинги променят правилата на "Оскарите"

Pinterest LinkedIn +

Американската академия за кинематографични изкуства и науки въвежда някои промени във връзка връчването на престижните ежегодни награди "Оскар". Едната от тях е, че вече няма да бъде излъчвана цялата церемония на живо, а другата е свързана със създаването на новата категория "Най-добър популярен филм", съобщава "The Hollywood Reporter".

Изданието посочва, че ръководството на киноакадемията е предприело тези реформи поради провалени рейтинги през 2018 г., когато рекордно малък брой зрители са проследили церемонията за връчване на "Оскари" на живо по телевизията. В сравнение с предишната година броят им е намалял с 19% и е бил най-нисък в цялата история на излъчването на шоуто.

В новата категория ще бъдат номинирани блокбастъри като филми от вселената на "Marvel" (като "Дедпул", "Отмъстителите", "Черната пантера") и екшъни от рода на "Мисията невъзможна". Колкото до излъчването на церемонията на живо, то ще бъде ограничено до три астрономически часа.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.