Просто секс (No Strings Attached)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 100 мин. Режисьор: Айвън Райтман Сценарист: Елизабет Мериуедър С участието на: Аштън Кътчър, Натали Портман, Кари Елуис, Кевин Клайн Романтичен, комедия

За филма 

След близо 5 години, популярният режисьор Айвън Райтман (Ivan Reitman) се завръща на екран в опит да се реваншира за последния си филм My Super Ex-Girlfriend, който се оказа пълен провал при появата си през 2006 година. Макар и специализиран предимно във фантастични заглавия като култовия "Ловци на духове" (GhostBusters), той решава да заложи на предпочитания от масовата публика в САЩ жанр "романтична комедия", като за целта се доверява на две познати имена – Аштън Кътчър и Натали Портман.

И докато за последното, кариерата върви във възходяща линия и днес тя се бори за Оскар, то при Кътчър, все още предпочитаното амплоа е именно в подобен тип филми. Сценарият пък е поверен на Елизабет Мериуедър, за която това е дебют в пълнометражното кино (до момента тя е работила предимно над тв сериали) и която може да бъде видяна и в сцена от лентата в ролята на… сценарист. Самата тя описва "Просто секс" като опит да се проследи модерното развитие на човешките взаимоотношения между двата пола.

Историята:

Ема и Адам са двама стари приятели, които решават да се отдадат на сексуални взаимоотношения без намесата на каквито и да е чувства. Както често се случва обаче, поддържането на физическа връзка без каквито и да е емоции се оказва непосилна задача за една от двете страни… поне в началото.


Сподели.