"Просто секс", или съвети за любов от Натали Портман и Аштън Кътчър

Pinterest LinkedIn +

Макар и толкова популярни като жанр в САЩ, романтичните комедии са абсолютен риск за всяко едно име, което се захване с реализацията им. В последните няколко години заглавия като "Денят на влюбените" (The Valentine’s Day) и "Грозната истина" (The Ugly Truth) се радваха на солиден интерес от страна на киноманите (и съответно на стабилно представяне в боксофиса), а това логично доведе и до появата на куп продукции с романтична тематика, в които законите на любовта бяха разнищени и до най-малката си подробност.

Вероятно по тази причина новото предложение на популярния режисьор Айвън Райтман (Ivan Reitman) - "Просто секс" (No Strings Attached), не успява да избяга от наложените жанрови клишета и лишено от какъвто и да е сюжетен потенциал, не претендира за нещо повече от това, което е в действителност.

Вместо втръсналите до болка житейски послания на "велика Америка", сценаристът-дебютант Елизабет Мериуедър и поемащият изцяло в нова посока създател на "Ловци на духове" ни предлагат двучасово лековато забавление с оригинални лафове и позитивно внушение, чийто ефект се допълва от впечатляващата екранна химия между двете звезди Натали Портман (Natalie Portman) и Аштън Кътчър (Ashton Kutcher).

Номинираната за Оскар за изявата си в Black Swan Натали Портман е в ролята на привлекателна лекарка, чието чувство за еманципация я кара да държи на разстояние всеки опит за сближаване. Кътчър пък е слънчев загубеняк, който не губи оптимизма си, дори когато баща му започва връзка със старото му гадже. На пръв поглед двамата нямат нищо общо, освен едно – обичат секса. Но макар всичко да започва просто като отражение на модерните разбирания на младото поколение, скоро става ясно, че в една подобна игра винаги има губещи.

Както подхожда на всяка романтична комедия обаче, и тук няма да се лишите от задължителния за Холивуд happy end, който да ви настрои подобаващо за Свети Валентин, но въпреки че е предвидим от първата до последната минута, "Просто секс" едва ли ще ви остави да скучаете – ако не за друго, то поне за да оцените впечатляващия му каст. И докато при Аштън Кътчър участието в заглавия от този жанр си е направо традиция, то при Натали Портман за пореден път имаме нагледно доказателство за безграничния й актьорски потенциал, тъй като това е първата толкова "лековата" роля в кариерата й.

В допълнение с имената на Кевин Клайн (Kevin Klein), рапъра Ludacris и безспорно оригиналната идея да подарите на гаджето "менструална компилация" с bloody red хитове по случай поредния й цикъл, трябва да признаем, че "Просто секс" е един доста приятен начин да загубите няколко часа от времето си… стига, разбира се, да разполагате с такова.


Сподели.