"Пророк" обра наградите "Сезар", Харисън Форд отличен за принос

Pinterest LinkedIn +

Две от най-големите имена в световното кино си дадоха среща на тазгодишното издание на наградите Сезар.

Ветеранът Харисън Форд (Harrison Ford) бе отличен с награда за принос към киното на шикозната церемония в парижкия театър "Шатле", като статуетката му бе връчена от колежката му и добра приятелка Сигърни Уивър.

Иначе големият победител в 35-то издание на отличията безспорно е затворническата драма "Пророк" (Un Prophete) на режисьора Жак Одиар, който можете да гледате и на София Филм Фест. Той грабна цели девет приза, включително за най-добър филм, оригинален сценарий, режисура, главна мъжка роля на Тахар Рахим (който пък взе статуетката и за дебют) и мъжка поддържаща роля на Нийлс Ареструп.

При дамите бе отличена френската легенда Изабел Аджани,впечатлила журито с изпълнението си в La Journee de la Lupe на Жан Пол Лиленфелд, а за поддържащо такова статуетка грабна Еманюел Девос за ролята си в A L'Origine.

За отбелязване е и наградата за чуждестранен филм за новата драма на Клинт Ийстууд - "Гран Торино", която изненадващо се справи с конкуренцията на самия "Аватар". В журито ярко се открояваше стилното женско присъствие на новата звезда на френското кино Марион Котиярд (в качеството й на председател).

Всички отличени - на официалния сайт на наградите >>

Сподели.