Прогресив рок титаните Asia стартираха турне от София

Pinterest LinkedIn +

Английската супергрупа Asia изнесе концерт пред повече от 4000 фенове на прогресив рок звученето у нас. С шоуто в София музикантите поставиха началото на актуалното си европейско турне.

На сцената на зала 1 на НДК Asia се появиха в оригинален състав Джоф Даунс (Geoff Downes), Джон Уетън (John Wetton), Стив Хауи (Steve Howe) и Карл Палмър (Carl Palmer).


Джон Уетън показа защо принадлежи към групи като Roxy Music и Uriah Heep. Снимка: Avtora.com

Четиримата музикални титани са сред основателите на емблематични групи в света на рок музиката като Emerson, Lake & Palmer, Yes, The Buggles, Roxy Music, Uriah Heep, King Crimson.

Пред родна публика Asia представиха песни от първите си албуми Asia от 1982 г. и Alpha от 1983 г., както и парчета от последната си продукция "Phoenix", която се появи през април 2008 г.


Карл Палмър е сред най-добрите барабанисти в света. Снимка: Avtora.com

По време на песента "An Extraordinary Life" на трите видеостени в залата, в съзвучие с текста, сe изписа латинската сентенция "Carpe Diem", която призова събралата се публика да се наслади на мига.


Българските фенове бяха първите свидетели на европейското турне на супергрупата. Снимка: Avtora.com

Концертът на супергрупата Asia, организиран от Болкан Ентъртеймънт Къмпани и Z-Rock, продължи час и половина и приключи с бис на песента "Sole Survivor".

Сподели.