Продължава грандиозната благорворителна кампания - 46664

Pinterest LinkedIn +

5 април 2004 г. е датата на издаване на три компакт-диска и едно двойно DVD, които ще съдържат цялото събитие, чийто домакин беше Нелсън Мандела в Кейп Таун на 29 ноември 2003 г.Трите компакт-диска, озаглавени “46664 Part 1: African Prayer”, “46664 Part 2: Long Walk to Freedom” и “46664 Part 3: Amandla” включват много уникални и ексклузивни колаборации на артисти.


DVD-то ще съдържа пълния концерт от 4 часа и половина, заедно с богат материал от “зад кулисите”, включително мейкинг на концерта, интервюта с много водещи артисти, изявления на световни лидери, 12 на брой едноминутни видеоматериала на някои от водещите в света съвременни визуални артиста и мощното и драматично обръщение на Нелсън Мандела.



Вдъхновена от виждането и лидерството на Нелсън Мандела, кампанията 46664 се подкрепя от MTV Staying Alive, Tiscali, Virgin Atlantic, BBC World Service, FedEX, Coca-Cola, The Music Matrix & Fleming Media. Тя е създадена, за да повиши знанието за глобалната HIV/СПИН пандемия, както и да набере фонд за Южна Африка, като приходите отиват във Фондацията на Нелсън Мандела.



Целта е тази инициатива да бъде най-мащабния призив за действие по отношение на HIV/СПИН в историята. За повече информация, посетете страницата www.46664.com, със съдействието на Tiscali.






ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

Какво е 46664?

Вдъхновена от виждането и лидерството на Нелсън Мандела, кампанията 46664 се подкрепя от MTV Staying Alive, Tiscali, Virgin Atlantic, BBC World Service, FedEX, Coca-Cola, The Music Matrix & Fleming Media. Тя е създадена, за да повиши знанието за глобалната HIV/СПИН пандемия, както и да набере фонд за Южна Африка, като приходите отиват във Фондацията на Нелсън Мандела. Целта е тази инициатива да бъде най-мащабния призив за действие по отношение на HIV/СПИН в историята.


Защо 46664?

46664 е бил затворническият номер на Нелсън Мандела в Robben Island, Кейп Таун, където той е държан пленник в продължение на 18 години. Господин Мандела дава своя затворнически номер 46664 на Дейв Стюарт от Юритмикс през ноември 2002 г., който след това кани покойния Joe Strummer да напише текст за песен, която да включва 46664. Стюарт завършва песента с Bono след смъртта на Joe през 2003 и двамата я записват заедно като първата песен от серия сътрудничества за кампанията. След момента на създаването и записването на нов материал за подкрепа на борбата срещу ХИВ/СПИН в Южна Африка, на Стюарт му идва идеята да използва затворническия номер на господин Мандела като телефонен номер и web-site, за да създаде нов начин за дарения и за да донесе повече публичност към каузата на господин Мандела. Резултатът е 46664 – една глобална инициатива, която събра заедно водещите музикални икони на нашето време, за да разпространи посланието "Give 1 Minute of Your Life To Stop AIDS" (“Дайте 1 минута от вашия живот, за да спре СПИН”)


Защо имаме нужда от 46664?

Защото се нуждаем от глобално анти-СПИН движение. Точно както светът се обедини, за да победи апартейда в Южна Африка, така светът трябва да се обедини, за да победи СПИН. Отделните хора по света трябва да са морално въвлечени в общата кампания за повишаване знанието, действията и събиране на средства. Успехът на обществата ще зависи от глобалния консенсус и съзнание.


Кой е въвлечен в 46664?

Кампанията 46664 е безпрецедентно сътрудничество между музиканти, известни личности, визуaлни артисти, музикалната индустрия, медиите, бизнеси и NGOs.


Кои бизнеси са въвлечени в 46664?

Глобални медиа партньори на 46664: The Concert са MTV’s Staying Alive и Tiscali. Глобални партньори: Coca-Cola, BBC World Service, FedEx, Virgin Atlantic, SABC и The Fleming Media Group. Местни партньори на Събитието са: BMW, Nissan и Sheraton Hotels. DVD-то и CD-то се издават от Warner Music.


Има ли други известни личности, ангажирани в 46664?

Да. Сред известните личности, които участват с посланията си за подкрепа са Bill Clinton, Rev Jesse Jackson, David Bowie, Oprah Winfrey, Robert De Niro, Pink, Shakira, и Britney Spears.


Има ли други изпълнители, които са ангажирани, освен тези, които са изпълнявали на 46664: The Concert?

Компакт дискът 46664 ще включва нови песни/колаборации също от 50 Cent, Sir Paul McCartney, The Neptunes, покойния Joe Strummer и Timbaland, както и артисти, които са имали изпълнения на 46664: The Concert.


Как приходите от 46664 ще помогнат в битката срещу HIV/СПИН?

Приходите, събрани от 46664 ще отидат за подобряване на живота на онези, инфектирани и афектирани от HIV/СПИН пандемията, движейки се не само към увеличаването на публичността, но и към развиване на партньорства с цел улесняване на действията. Признавайки, че СПИН е много повече от просто болест, но и въпрос на човешките права, парите ще бъдат използвани в четири ключови области: изследване; третиране, грижа и подкрепа; образоване; и лидерство.


Какво можем да направим като отделни хора, за да помогнем в битката срещу HIV/СПИН?

Всеки един от нас трябва да спре предразсъдъците. Страхът и дискриминацията помагат за HIV инфекцията – 90% от хората, които са HIV-позитивни, не го знаят, защото прекалено се страхуват, за да се тестват. Всеки един от нас също така трябва да практикува безопасен секс: чрез избиране на въздържание, чрез това да бъде верен и чрез използване на презервативи, ние можем да спрем HIV инфекцията. Накрая, ние всички имаме роля в инициативата да разпространяваме знанието и осъзнаването на тези прости послания към другите и да изискваме от правителствата да поемат своята роля.


Какъв е бил списъкът от песни за 46664: The Concert?

Beyonce - Baby Boy
Beyonce - Crazy In Love
Beyonce - Dangerously In Love
Bob Geldof - Speech
Bob Geldof - Redemption Song
Queen (With Dave Stewart) - Say It's Not True
Paul Oakenfold - Starry Eyed Surprise
Paul Oakenfold & Amampondo Drummers - Ready Steady Go
Baaba Maal - Accepelo Baayo
Baaba Maal - Baayo Ext
Youssou N'dour - Africa Dream Again
Peter Gabriel (With Yusaf Islam) - Wild World
Peter Gabriel (With Youssou N'Dour/Angelique Kidjo) - In Your Eyes
Peter Gabriel (With Youssou N'Dour) - Biko
Bono / Edge / Beyonce/ Dave Stewart - American Prayer
Bono / Dave Stewart (With Abdel/Youssou And Choir) - 46664 Long Walk To Freedom
Nelson Mandela – Speech
Queen - Invincible Hope/46664-The Call/The Show Must Go On
Angelique Kidjo - Afrika
Yvonne Chaka Chaka - Umqombothi
Bongo Maffin - The Way
Johnny Clegg - Asimbonanga
Jimmy Cliff/Johnny Clegg - People
Jimmy Cliff - Many Rivers To Cross
Jimmy Cliff - I Can See Clearly Now
The Corrs - Breathless
The Corrs (With Roger Taylor - Toss The Feathers
Ladysmith Black Mambazo (With The Corrs) - Lelilungelo Ngelakiko
Ladysmith Black Mambazo - Homeless
Brian May /Andrea Corr - Is This The World We Created?
Abdel Wright - Lose We Now
Danny K - Hurt So Bad
Watershed - Indigo Girl
Zucchero (With Queen/Sharon Corr On Violin) - Everybody's Got To Learn Sometime
Eurythmics - Here Comes The Rain
Eurythmics & Youssou N'Dour - 7 Seconds
Eurythmics - Sweet Dreams
Ms Dynamite - It Takes More
Ms Dynamite - Don't Throw Your Life Away
Bono/Edge - One/Unchained Melody
Queen / Bono/ Anastacia / Dave Stewart/Andrews Bonsu - Amandla
Queen/Zucchero/ Thandiswa - Medley (Bo Rhap (No Vox, I Want It All/Break Free/Radio Ga Ga)
Queen / Anastacia - We Will Rock You
Queen / Anastacia And Cast And Amampondo Drummers - We Are The Champions
Choir - 46664 Chant


Инфо: Орфей Мюзик
Сподели.