Призрачен ездач (Ghost Rider)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2007, 114'
Режисьор: Марк Стивън Джонсън
Сценарий: Марк Стивън Джонсън
Участват: Никълъс Кейдж, Ева Мендес, Сам Елиът, Райън Джонсън, Доналд Лог, Питър Фонда и други
Екшън, фентъзи, със субтитри, английски

След касови заглавия като "Х-Мен", "Спайдърмен" и "Фантастичната четворка", превърнали се в истински блокбастъри, Sony Pictures пуска по кината поредния филм, базиран на комикс "Призрачен ездач". За основа на сюжета авторите са използвали поредицата комикси на Marvel, създадена през далечната 1972 г. Сценарист и режисьор на киноверсията е Марк Стивън Джонсън ("Дявол на доброто"), който е разполагал с 110 млн. долара за реализацията на филма. Заснетият в Австралия фентъзи-екшън има на афиша си имената на звездите Никълъс Кейдж ("Лице назаем"), Ева Мендес ("Хитч"), Сам Елиът ("Хълк") и ветерана Питър Фонда ("Волният ездач").

Джони Блейз (Никълъс Кейдж) е млад мотоциклетист, чийто живот се върти около състезателната писта, подкрепян от баща си Бартън (Брет Кълан – "Аполо 13"). Двамата работят в голямо демонстративно шоу за каскадите с мотори. За нещастие бащата на Джони се разболява от рак и точно когато всичко изглежда загубено, се появява неочаквано решение. Мистериозен мъж предлага на Джони "да продаде"  душата си в замяна на живота на баща си. Той не се поколебава, но едва по-късно разбира, че сделката е сключена със самия Дявол (Питър Фонда).

Въпреки всичко Бартън загива при инцидент и идва време Джони да изпълни обещанието си към тъмните сили. Нощем той се превръща в Призрачния ездач, а задачата му е да спре Черното сърце (Уес Бентли – "Американски прелести"), който е син на Сатаната и иска да стане новия господар на Земята.

Междувременно Джони среща старата си любов Роксан (Ева Мендес) и чувствата между тях отново пламват. Задачите на Джони Блейз стават много, но той осъзнава, че трябва да се пребори с Черното сърце и да откупи душата си обратно, ако иска да има бъдеще с любимата си. 


Официален сайт: http://www.sonypictures.com/movies/ghostrider

Програма на кината


 

Сподели.