Принцесата и жабокът (The Princess and the Frog)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2009, 95’
Режисьор: Рон Клемънтс, Джон Мъскър
Сценарий: Рон Клемънтс
С оригиналните гласове на: Опра Уинфри, Терънс Хауърд, Джон Гудман, Бруно Кампос, Дженифър Люис и други.
Озвучен на български от: Владо Карамазов, Петър Върбанов, Орлин Павлов, Георги Стоянов и други.
Анимация, комедия, дублиран на български

За филма:

Тандемът-режисьори Рон Клемънтс и Джон Мъскър са автори на новата анимация на Disney "Принцесата и жабокът". Двамата имат зад гърба си успешни проекти като "Малката русалка" и "Аладин". Изпълнителен продуцент на новата анимация е носителят на Оскар Джон Ласетър от студио Pixar. Това е първият филм в досегашната история на Disney, в който принцесата е цветнокожа. Лентата е озвучена с оригиналните гласове на телевизионната водеща Опра Уинфри, Терънс Хауърд ("Железният човек") и Джон Гудман ("Големият Лебовски"), а за родната публика е дублирана от Владо Карамазов, Орлин Павлов, Петър Върбанов, Георги Стоянов и други.

Историята:

Тиана живее в Ню Орлиънс, където иска да осъществи мечтата си да отвори собствен ресторант. В града пристига младият принц от Малдония Навийн, който сключва сделка с вуду-доктора Фасилиър. Нещата се развиват зле и принцът е превърнат в жаба, като магията може да бъде развалена само, ако бъде целунат от красиво момиче. Принцът-жаба успява да получи желаната целувка от красивата Тиана, но за всеобща изненада и тя се превръща в жаба. Неочакваният развой на събитията карат двете жаби да предприемат дълго пътуване с надеждата, че ще намерят начин отново да се превърнат в хора.  

Трейлър: 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.