Принц Уилям стана баща – Кейт Мидълтън роди следващия престолонаследник на британския трон

Pinterest LinkedIn +

На 22 юли 2013 г. принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън – херцозите на Кеймбридж – станаха родители за първи път. Бебето - момче - се появи на бял свят в 18:24 часа българско време в болницата St Mary’s Hospital в Падингтън, където лейди Даяна роди бъдещия монарх на Обединеното кралство Уилям и по-малкия му брат Хари.

Бебето, чийто пол не бе известен до появата му на бял свят, също един ден ще се възкачи на трона, който все още се заема от неговата прабаба – 87-годишната кралица Елизабет II. Тя става държавен глава на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия и на 15 страни от Британската общност на 6 февруари 1952 г. – в деня, в който умира баща й крал Джордж VI. След смъртта си кралицата ще бъде наследена от своя първороден син Чарлз – принц на Уелс и баща на Уилям и Хари.

Предполага се, че Кейт е забременяла с първородния си син през октомври 2012 г., броени дни след завръщането на кралското семейство на Острова от почетното турне по повод диамантения юбилей на Кралица Елизабет II (Diamond Jubilee, отбелязващ 60-годишнината от коронацията й), включващо посещения в Азия и региона на Южния Пасифик.

Принц Уилям неведнъж обяви като свой приоритет отговорностите си на съпруг и баща, след като на 29 април 2011 г. сключи брак с Катрин 'Кейт' Елизабет Мидълтън пред погледите на над 1 милиард души по цял свят. Той заяви желанието си да има две деца, а ако заедно с Кейт повторят "модела" на неговите родители – принц Чарлз и лейди Даяна – то второто им дете ще се появи на бял свят през 2015 г.

Уилям вече показа приемственост, като реши да бъде до съпругата си по време на раждането – нещо, което направи и принц Чарлз, създавайки абсолютен прецедент в тогавашните кралски традиции.

Сред стотиците велики личности, родени на датата 22 юли през второто хилядолетие след новата ера, са дъщерята на английския крал Джон и кралица на Шотландия Джоан (р. 1210 г.), американските актьори Уилям Дефо и Дани Глоувър, американският музикант Ръфър Уейнрайт, американската поп звезда и актриса Селена Гомес, която навърши 21 години в деня на раждането на бъдещия британски монарх, и др.

Според изчисленията на астролозите новороденият принц е зодия Рак (зодията на баща му и покойната му баба Даяна - принцеса на Уелс). Ако се бе появил едва 30 минути по-късно, синът на принц Уилям, който най-вероятно ще бъде кръстен Джордж на името на бащата на кралица Елизабет II (крал Джордж VI), щеше да е зодия Лъв.

Сподели.