Primetime Emmy Awards 2015 - номинираните

Pinterest LinkedIn +

Номинациите за наградите Primetime Emmy 2015 вече са известни и добрата новина е, че има изненади и много нова кръв, която да се бори за престижните статуетки.

Както винаги, ще разделим категориите на две - за комедия и за драма - основните жанрове, върху които се фокусира форматът.

При ситкомите, наред със завръщащи се сериали като Parks and Recreation (Паркове и градини), Veep (Вице) и Modern Family (Модерно семейство), виждаме също The Unbreakable Kimmy Schmidt - новият успешен сериал на Netflix. 

От другата страна пък дебютант е спин оф-ът на Breaking Bad (В обувките на Сатаната) - Better Call Saul (Обадете се на Сол). Той се състезава с редовни играчи като Game of Thrones (Игра на тронове), Mad Men (Момчетата от Медисън Авеню) и House of Cards (Къща от карти).

При актрисите положението също не е леко. За комедийните категории се борят таланти като Ейми Поулър, Джулия Луи-Драйфъс, Лиса Кудроу и Ейми Шумър. От тях не изостават също "драма" колежките им Тараджи Хенсън, Клеър Дейнс, Робин Райт, Виола Дейвис и др. 

Американският актьор Уил Форте е номиниран за Най-добра комедийна мъжка роля за играта си в The Last Man on Earth (Последният човек на Земята), a Боб Оденкърк за Най-добра драматична мъжка роля - като Сол в Better Call Saul. 

Интересното е, че актрисите Лина Хиди и Емилия Кларк се сблъскват за участието си в Game of Thrones - като Церсей Ланистър и Денерис Таргариен. Категорията - Най-добра поддържаща актриса в драматичен сериал.

Пълен списък с номинираните продукции и участници може да видите ТУК.

Сподели.