Приключиха снимките на филма за Kurt Cobain

Pinterest LinkedIn +

Известният режисьор Gus Van Sant (Elephant, To Die For) приключи снимките на филма за последните дни от живота на Kurt Cobain - фронтмен на легендарната група Nirvana. Филмът ще се казва “Last Days”.


“Около смъртта на Кърт винаги са съществували много хипотези" - споделя Ван Сент пред www.mtv.com. "И до сега истината не е ясна, не е известно да има очевидци на това, което е станало”.

Кърт Кобейн беше намерен мъртъв в своя дом в Сиатъл на 8 април, 1994 г. На лицето на 27-годишния музикант е имало рана от огнестрелно оръжие. Седмица преди това той е изчезнал от център за рехабилитация.

По думите на режисьора, филма е нискобюджетен и почти документален. Главната роля изпълнява 23 годишния актьор Michael Pitt (The Village, Murder by Numbers), а ролята на Къртни Лав, любимата на Кобейн изпълнява Азия Ардженто. Ван Сент споменава, че самата Къртни е дала своето одобрение за снимането на филма. Премиерата на “Последните дни” ще се състои през 2005 г.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.