Предстои награждаването на победителите в конкурса "Изгревът на следващото"

Pinterest LinkedIn +

През пролетта на 2018 г. Дружество на българските фантасти "Тера Фантазия" и фондацията "Човешката библиотека" за първи път организираха конкурс за разкази "Изгревът на следващото" и го обявиха като единствения конкурс, чиято тема е възможното движение към позитивно бъдеще.

С подкрепата на Културния център на СУ "Св. Климент Охридски" в рамките на сесията "Съвременни утопии" на 2 ноември, петък, от 19 часа в Нова конферентна зала в Ректората на университета ще бъдат представени резултатите от конкурса и ще се обсъди темата за възможното позитивно бъдеще.
Програма
19:00 – 19:20: Впечатления на членове на журито (Атанас П. Славов и Калин М. Ненов): забелязани тенденции и препоръки.
19:20 – 19:30: Награждаване на победителите.
19:30 – 21:00: Панел с участието на Атанас П. Славов, Миглена Николчина, Калина Александрова, Калин М. Ненов и Чавдар Парушев на тема противопоставянето между позитивния и негативния поглед към бъдещето – опит да ги дефинираме, да формулираме защо са привлекателни (или не). Анализ на привидната "честност" на негативния възглед за бъдещето. Дискусия с публиката. 

Всички участници в панела са представени в сайта на Човешката библиотека:  https://choveshkata.net/blog/?p=6908 

Там ще откриете и най-актуална информация, в случай на промени. 
Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.