Представиха първата самонастройваща се китара

Pinterest LinkedIn +

Робо технология, разработена от немската компания Tronical Gmbh заедно с прословутите Gibson Guitar Corp. позволява на най-новия модел Les Paul китара на Gibsonда да се самонастройва за две секунди.

Робо технология, разработена от немската компания Tronical Gmbh заедно с прословутите Gibson Guitar Corp. позволява на най-новия модел Les Paul китара на Gibson да да се самонастройва за две секунди.

Процесор в китарата задейства две моторчета, които затягат или охлабват струните според предпочитанията на китариста. Първата китара, използваща иновативната технология - Gibson Les Paul влиза в магазините от този петък.

Според Gibson технологията е много добра за начинаещи китаристи, имащи проблеми с правилните настройки на инструмента.

Японският китарист Ичиро Танака (Ichiro Tanaka) бе първият музикант, който настрои и свири на новата китара и потвърди, че технологията е полезна и за професионалисти. Чипът в китарата може да запомни няколко различни настройки и само с едно натискане на бутон да промени звученето на китарата.


Официалният постер на Gibson Les Paul.

Специалната Les Paul Silverburst китара ще струва 2780$ в Япония и 2499$ в щатите U.S, а опцията за самонастройки ще струва още 900$.
Сподели.