Представиха "Легендата" на Лили Игнатова за последен път на сцена

Pinterest LinkedIn +

Вчера на сцената на Зала 1 в НДК беше поставен за последен път авторският спектакъл на Лили Игнатова "Легендата". Спектакълът беше своеобразна визитка на България по света и е единственото българско представление, играно в прочутата зала "Роял Албърт Хол" в Лондон.

От премиерата на спектакъла през 2002 г. той е претърпял множество промени. В сегашния си вид "Легендата" е дело на хореографа на Държавен ансамбъл "Пирин" Тодор Бекирски и на самата Лили Игнатова.

Над музиката е работил Георги Андреев. На сцената се изявяват 12 танцьори и 12 гимнастички, като солисти са Ива Тепешанова и Георги Павлов.

Историята в спектакъла интерпретира древната легенда за тракийския певец Орфей и любимата му Евридика, както и за неугасващата им любов в отвъдното "Царство на сенките", подвластно на Хадес.

Идеята на представлението е с музика и танц да разкаже за древната българска култура и богатите традиции на българите. Танцовият проект съчетава автентичен български фолклор и художествена гимнастика. Зрителите имаха възможността да се насладят на ефектни  светлини и костюми, както и на впечатляващата визия на спектакъла.


Мъжката част от трупата по време на спектакъла
Снимки: Avtora.com

Любителите на танцовото шоу, както и феновете на проектите на Лили Игнатова може да очакват нов спектакъл, който в момента се подготвя. Премиерата на новата постановка ще бъде през пролетта на идната година.

Сподели.