„Предопределени един за друг“ – вълшебство в действие

Pinterest LinkedIn +

Аромат на морски бриз или на зрели, сочни праскови; пясъчни дюни, порозовели от залязващото слънце – през лятото сякаш във всичко има малко повече магия от обикновено. Тогава всички имаме нужда от искрица любов и щипка вълшебство. В „Предопределени един за друг“ има всичко това, както и здравословна доза хумор и мъничко самоирония. Именно магическия реализъм прави живота толкова по-пъстър и ни спасява от скуката на рационализма. Понякога „здравият разум“ е последното, от което имаме нужда.

Срещаме ви с две забележителни жени – Бликс Холидей и Марни Макгроу, които имат способността да откриват красотата и любовта навсякъде и вярват, че за всеки от нас е предопределена истинска любов, стига да я разпознаем и да отворим сърцето си за нея.

Поднасяме ви едно въображаемо интервю със забележителните Бликс и Марни от „Предопределени един за друг“ на Мади Доусън.


Разкажи ни нещо за себе си.

Марни: Работя в детска градина, затова си прекарвам дните, седнала на пода с тригодишни и четиригодишни деца и говорейки си с тях. Хората си мислят, че това е най-скучната работа на света, но, боже мой! Те ми разказват най-невероятни неща. Влизаме във философски разговори за „бубите“, които си вадят от носа, и за това как понякога червеите, които виждаме по тротоара, остават с наранени чувства, и защо жълтият молив е най-злият от всичките, но лилавият е хубав. Представяш ли си? Те разпознават личностите на цветните моливи!

Бликс: Виждам двама души и просто знам, че им е предопределено да са заедно, само че не знам откъде го знам! Просто... просто знам!... Най-голямото ми постижение е, когато намерих съпруг на сестра ми . Той беше брат на съквартиранта ми и се запознах с него, когато отидохме да вземем с колата съквартиранта ми за една коледна ваканция, и аз на секундата вече бях сигурна, че той е подходящ за Натали. За нищо друго не можех да мисля. Едва ли не сърцето ме болеше, докато не ги запозная. И наистина – още при първата среща пламна огън от любов! Влюбиха се почти на секундата! Не знам откъде знаех, че ще стане, но беше факт.

Заслужава ли си да обичаме дори когато ни е трудно?

Бликс: Тайната истина за любовта е, че тя наистина е онази „голяма работа“, за която всички я смятат, а не е някаква си сигурност или застрахователна полица срещу самотата. Любовта е всичко. Тя върти цялата Вселена!

Марни: Трябва да правим и жертви! ... Никой не е щастлив всеки ден без изключение. А и трудът се нарича труд, защото е точно това, трудно е! Но така правят хората!

Какво правиш, когато ти е тежко?

Марни: Правя това, което семейство Макгроу правят в моменти на тежки лични изпитания и мъка: влизам в пълен режим на отричане. Казвам на емоциите си, че са абсолютно забранени и в никакъв случай не може да се показват пред хората.

Казват, че онези, които най-трудно се обичат, най-много имат нужда от това. Ти какво смяташ?

Бликс: Точно през счупеното минава светлината. Така че живейте и следвайте сърцата си. Любовта е всичко, което съществува.

Марни: Човек не знае, докато не се случи, колко много, много място може да има в сърцето му. Колко пространство за дишане има в света – само за него. Така и със сигурност научава, че накрая любовта побеждава.

Кой е най-важният урок, който си научила?

Бликс: Любовта е единственото, което има значение.

Марни: Ако нещо не стане, то означава, че просто не е дошло времето. Защото, ако е писано да се случи, ще се случи. Но има нужда от време. Не можем да насилим нещата да станат.

За книгата

Вярвате ли в предначертанията на съдбата? Дали някъде по света съществува човек, предопределен точно за вас?

Във всяко семейство има по някой ексцентричен роднина, който не се вписва в общоприетите представи. Такава е Бликс Холидей – черната овца в семейството – свободен дух, който живее по своите правила. Възрастната дама вярва, че съществува идеалният партньор за всеки от нас. Че мисълта е енергия, която може да насочваме по свое усмотрение, за да сбъднем желанията си.

Когато се запознава с Марни, годеницата на своя праплеменник, тя веднага усеща, че е срещнала сродна душа. И двете имат уникалната дарба да виждат кога хората са предопределени един за друг. Също така разбира, че племенникът ѝ със своята тъмна аура изобщо не е подходящ за светлозарната си годеница. Неслучайно след две седмици бракът им се разпада. За да помогне на Марни да открие призванието си, чудатата стара дама ѝ завещава къщата си в Бруклин. Само че заедно с имота младата жена наследява и приятелите на Бликс, всеки от които има нужда от малко съдействие, за да получи любовта, която търси.

Скоро неопитната сватовница забърква невероятна каша в желанието си да помогне и е нужна истинска любовна магия, за да поправи стореното. Оказва се, че само когато се откажеш от очакванията и предразсъдъците си, любовта идва сама, леко и незабелязано, като сбъднато вълшебство.

Книгата „Предопределени един за друг“ на Мади Доусън, можете да закупите с 20% намаление от издателство Изток – Запад!

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.