Правилни грижи за красотата

Pinterest LinkedIn +

Красотата изисква много грижи, освен чрез ползването на козметика и с поддържането на правилен начин на живот. Има няколко неща, които със сигурност  НЕ трябва да правим:

Като начало, не е добре да пренебрегваме здравословното хранене – добре е количеството на храната да бъде разпределено в по-малки порции, на няколко пъти през деня.

В менюто трябва да се включват пресни плодове и зеленчуци – те действат добре на храносмилането и поддържат баланса в тялото – така ще придобием здравословен цвят на лицето и ще нормализираме обмяната на веществата, което се отразява добре на кожата. Но най-важното е да се откажем от бързата храна.

В офиса, вкъщи, в магазините… прекарваме много от времето си на закрито, но ако искате красива кожа, ви трябва въздух. Опитвайте се да се разхождате по 30 мин. на ден, за да може кожата ви да диша, което ще се отрази добре и на тонуса ви! Ако през деня не ви остава време, още по-добре – разходка нощем ще освежи кожата ви и ще ви помогне да спите спокойно!

Важно е да не се отказвате от 8-часовия сън – така ще се чувствате свежи и отпочинали, но също така ще се избавите от тъмните кръгове и сенките под очите, както и от сивкавия отенък на лицето.

 

Съвети, ако често ви излизат пъпки

Когато човек се опитва да се справи с неприятните пъпки по лицето, не е достатъчно само добро желание…

Вижте кои са най-добрите начини за справяне с пъпките:

Поддържайте инструментите си чисти. Почиствайте добре гъбата или четката си за грим след всяка употреба. Използването на такава гъба от човек, който има проблеми с акнето може да усложни ситуацията, тъй като е трудно да се стерилизира. Препоръката ни, е да използвате продукти за еднократна употреба, когато не е възможно да почистите останалите.

Не позволявайте на косата ви да се докосва до лицето ви. Въпреки, че бретона или друг вид прическа могат да се използват за прикриване на пъпките, те могат да забавят процеса на оздравяване, чрез оставяне на себум или продукти, използвани за направата на прическата върху кожата.

Използвайте слънцезащитни продукти всеки ден. Въпреки, че някой дерматолози отричат този тип продукти, когато става въпрос за акне, при излагане на слънце може да се получи „пост възпалителна пигментация“ или това, което много хора наричат „белези от акне“.

Съществуват продукти 2 в 1, които комбинират почистващ и слънцезащитен ефект.

Опознайте врага си! Пъпките могат да се влошат при консумацията на определена храна или преди менструация. Отбележете си кога акнето ви става по-лошо и дайте на тялото си храни, които се борят с инфекциите (богатите на антиоксиданти) и избягвайте преработените храни (консерви, полуготови храни и други от този тип, тъй като те съдържат прекалено много консерванти и мазнини). Зеленият чай, пресните зеленчуци и плодове, постната риба, всички те допринасят за по-здрав вид на кожата на лицето.

Мийте ръцете си често и поддържайте ноктите си чисти. Това е най-важната стъпка за премахване на пъпките. Никога не докосвайте с мръсни ръце лицето си, дори когато си мислите, че можете да си помогнете. Когато сте навън носете със себе си мокри кърпички, особено ако не разполагате с постоянен достъп до вода и сапун.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.