Повредата не е във вашия телевизор! Виновен е Dexter!

Pinterest LinkedIn +

Финалната серия от четвъртия сезон на хитовия сериал Dexter установи рекорд по гледаемост за кабелните телевизионни оператори за последните 10 години.

По статистически данни на TV Guide, епизодът е бил наблюдаван от 2,6 милиона души. Това е два пъти повече в сравнение с аудиторията, следяла предходния сезон на бруталната криминална сага, като подобна популярност във въпросния период се е отдавала единствено на боя на Майк Тайсън (Mike Tyson) от 1999 година.

Като цяло обаче, цифрите не са чак толкова впечатляващи, особено на фона на абсолютните рекорди на малкия екран. Така например, през 1983 година, последната серия на MASH е била проследена от... 106 милиона души по цял свят, което е 77% въобще от всички зрители, които тогава са гледали телевизия.

В съвремието пък, финалният епизод на хитовия сериал "Приятели" Friends е гледан от 52,5 милиона.

Колкото до Dexter, сериалът се излъчва по Showtime и разказва за двойния живот на любящ мъж и полицай през деня и брутален убиец през нощта. В четвъртия сезон главният герой пък става и баща, което се предполага, че също е оказало влияние върху гледаемостта му.

Сподели.