Потомците (The Descendants)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 115 мин. Режисьор: Александър Пейн. Сценаристи: Александър Пейн, Нат Факсън и Джим Раш. С участието на: Бо Бриджис, Джуди Гриър, Джордж Клуни, Шайлийн Уудли, Амара Милър, Матю Лилард, Робърт Форстър и др. Драма, комедия.

За филма:

"Потомците" е тазгодишният носител на Оскар в категорията за най-добър адаптиран сценарий. Режисьор и сценарист на лентата е Александър Пейн, който за втори път печели престижното отличие в тази категория, след като през 2005 година беше награден за сценария на филма си "Отбивки".

"Потомците" беше сред фаворите за наградите на Академията с пет номинации, включително за Най-добър филм и Най-добър актьор. Лентата е базирана на едноименния роман на Кауи Харт Хемингс. 

Главната роля е поверена на Джордж Клуни ("Бандата на Оушън", "Маската на властта"). Освен номинация за Оскар, изпълнението му беше отличено с награда "Златен глобус". В лентата Клуни отново си партнира с Бо Бриджис, с когото се снима и в "Добрият германец" на Содърбърг. Актьорският състав е допълнен от Джуди Гриър, Шайлийн Уудли, Амара Милър и Робърт Форстър. 

Историята: 

След като съпругата му претърпява инцидент по време на плаване с лодка, Мат Кинг (Джордж Клуни) поема изцяло грижите за двете си дъщери. Докато се опитва да се сближи с момичетата и едновременно с това да вземе много важни решения, положението допълнително се усложнява, когато неочаквано разбира, че жена му е имала любовник.  


Сподели.