Посвещават джаз феста в Банско на Вили Казасян

Pinterest LinkedIn +

ХІ-тото издание на международния джаз фестивал в Банско ще бъде посветено на покойния композитор и диригент Вили Казасян. По време на събитието между 8 и 13 август 2008 г. на джаз сцената ще се качат над 20 български и чужди изпълнители.

Тазгодишният фестивал ще бъде официално открит с композицията на Вили Казасян - "Джаз в Банско". Пиесата ще изпълнят Васил Петров, Стефка Оникян и бендът на Българското национално радио.

В рамките на музикалния форум, самостоятелен концерт ще изнесе и дъщерята на покойния композитор - джаз певицата Хилда Казасян. На 13 август заедно с изпълнителката ще се качат музикантите Теодосий Спасов, Румен Тосков, Христо Йоцов и други.

В Банско солова изява ще има още певицата Нона Йотова, подкрепена от Дани Милев, Лили Йончева, Калин Вельов и др. Сред останалите участници в събитието са Стоян Роянов Ya–Ya, Камелия Тодорова, група Mind Trips, както и наскоро награденият с орден "Св. Св. Кирил и Методий" музикант Милчо Левиев.

Гостуващи изпълнители в курортното градче са Фреди Кол (САЩ), Суун Ким квартет (Япония), Суинг Старс (Германия), Израели етникъл ансамбъл (Израел), Денис Шулгин квартет (Русия) и още артисти от Полша, Австрия, Белгия, Сърбия, Египет, Гърция и други.

Сподели.