Postmodern Jukebox взе дъха на София – много ретро хитове и още повече танци

Pinterest LinkedIn +

В прекрасната последна вечер на месец май последният етаж на Националния дворец на културата в София бе изпълнен с невероятно добро настроение, много танци, спиращи дъха вокали и безкрайно много цветни хора, които им се насладиха от сърце.

Ако досега сте живели в пещера или интернетът ви е слаб и по някаква причина не сте стигнали до YouTube канала на тази невероятно талантлива банда музиканти, позволете ми да ви просветля – Postmodern Jukebox e музикален ретро проект, чието начало не е нещо специално. Няма записи в студио, продуценти и червени килими. Просто група приятели се събират да свирят джаз кавъри на известни парчета в дневната на Създателя – Скот Брадли – и от време на време ги качват в YouTube.

Всичко е мирно и спокойно до момента, в който кавърът им на Thrift Shop не удря 1 милион гледания в първата си седмица, и това се оказва само едно от първите стъпала по дългата стълба на световния им успех. От няколко приятели, които свирят за удоволствие в малък апартамент в Куинс, Ню Йорк, днес съставът на бандата се е разраснал до над 70 музиканти и четири световни турнета. Слава на силата YouTube-ова, защото без него нямаше да достигнат до нас!

Що се отнася до вълшебния концерт в София на 31 май 2016 г. – публиката имаше възможност да се наслади на магията на едни невероятно стилни и талантливи професионалисти от световна класа, които ни взеха дъха от танци и разтопиха душите от джаз и суинг ритми.

В изпълнение на Postmodern Jukebox дори и най-досадните поп хитове като Sorry на Justin Bieber стават изненадващо приятни, стари шлагери като Cry Me a River на Justin Timberlake водят до настръхване, когато са в блус вариант, а на човек автоматично му се приисква да се запише на уроци по суинг още при първите ноти на забързаната My Heart Will Go On. Енергията, която излъчи тази прекрасна група хора, и атмосферата, която те създадоха в Зала 3 на НДК, може да се опише и само с една дума – любов!

Като за финал – за един концерт може да се каже, че е бил добър, когато на тръгване:

1. Гласът задира в гърлото, защото си си изпял сърцето;

2. Краката болят възможно най-сладко от прекалено много танци (ако изобщо има такова нещо като "прекалено много танци");

3. Дланите парят от многото, но напълно заслужени аплодисменти;

4. На лицето се е разляла възможно най-широката усмивка от удоволствието, предизвикано от горните три.

В случая невероятния състав на Скот Брадли подари на публиката и четирите, за което ги поздравяваме и им благодарим от сърце! А сега следва огромното чакане до следващото им турне в Европа, за което обещаха, че със сигурност отново ще зарадва и българската публика.


Сподели.