Португалски ритми с група Мадейра на българското им турне през февруари

Pinterest LinkedIn +

Португалски ритми, родени от съвместната работа на Андре Пирес Коста и българина Божидар Стоичков, ще огласят София, Пловдив и Русе през февруари по време на турнето на група Мадейра.

Коста (Португалия) и Стоичков (България) се запознават в средата на септември 2013 г., само няколко такта по-късно те вече свирят заедно. В този момент се ражда и Мадейра.

За кратко време двамата обикалят софийските заведения и клубове за жива музика и посещават някои от големите градове на България, взимайки участия и в различни фестивали.

Турнето им в началото на 2017 г. е първото завръщане на Андре Пирес Коста на българска сцена от 2 години насам. За всяка от датите Avtora.com организира игра във Facebook, като наградите са по 2 билета за всяко от събитията, както и 2 куверта за вечеря в Bodega Ranchero Steakhouse в София.

Обиколката ще мине през София, Пловдив и Русе, като датите са съответно:

8 февруари – София, бар Monroe

10 февруари – София, Casa de Cuba

13 февруари – София, Kubcheto

15 февруари – Пловдив, Contrabass

17 февруари – Русе, BH Cultural Center

18 февруари – София, Ranchero, Bodega

Името на бандата идва от португалската дума за дърво, а момчетата са избрали точно него, защото инструментите и на двамата са изработени именно от този материал.

Андре свири на китара и е вокал на групата, а Божидар е познат със своя кахон – вълшебната кутия, която ражда най-разнообразни звуци и ритми.

Нетипичният за нашите ширини инструмент е само едно от интересните неща около членовете на Мадейра. И двамата са страстни музиканти и имат голям опит в различни формации, което обяснява и големия брой гост-музиканти, които се появяват на техните участия, както и заразните усмивки по лицата им.

Сподели.