Порша Перез, или Малката кеч разбивачка

Pinterest LinkedIn +

Имало едно време едно дребно, симпатично, притеснително и усмихнато 22-годишно момиче... което може да те смачка от бой.

Тя е родена през 1987 година в Канада. През пубертета използва всяка свободна минута след училище за спортове.

В дългите вечери, когато навън духа силен северен вятър, гледа видеокасетки и мечтае да бъде на мястото на главните герои в тях. Мечтае да бъде известна като тях, да има техните костюми, техния грим, техния начин на живот и... техните тупаници. И скоро мечтата й се сбъдва.

Порша Перез е една от най-младите кечистки в световната ранглиста, която идва в България като част от кеч шоуто на American Wrestling Rampade (6 декември, 16.00 часа, Универсиада).

Засичаме я на предварителния оглед на залата, последван от съвместна пресконференция с кеч звездата Рене Дюпре. И след като най-накрая свършват тъпите въпроси тип „Кечът нагласен цирк ли е?“ успяваме да я отвлечем за едно ексклузивно интервю за Avtora.com...

Елена Пенева: Към края с Рене изглеждахте бесни на постоянните обвинения, че сте циркаджии...

Да, честко казано не съм сигурна, че можем да издържим още една пресконференция със същия тъп въпрос.  Най-малкото защото това е четвъртата седмица на турнето ни и абсолютно всеки един от нас вече има сериозни наранявания...

.: Навсякъде ли ви питат това?

Да, на всяка среща с медии където и да било по света. Най-странното е, че докато пораствах и навлизах в професионалния кеч, познатите и приятелите ми, въпреки че са виждали раните и травмите ми, често правят същите коментари.

Но за мен и моето семейство съвсем не е толкова забавно – има много наранявания, непрекъснати турнета и всекидневни тренировки.  И след всичко това да чуеш, че кечът не е истински, е ужасно тъпо – много е истински, ако не вярвате, можете да погледнете телата ни....: Знаеш ли с кого ще се биеш в неделя?

Не, тези неща се решават от промоутърите. Казват ни ги в деня на битката, около час преди началото. Това е още една причина предубеждението, че кечът е нагласен, да бъде смешно – ние дори не знаем с кого ще излезем на ринга...

.: Понякога обхваща ли те страх като разбереш кой ще бъде противникът ти?

О, да – доста често.

.: От кого последно се уплаши?

Ейприл Хънтър, която ще бъде и в България.

.: Изправила си се срещу нея? Уау, тя е доста едра...

Да, наистина е много по-опитна и тежка от мен....

.: Кой спечели?

Аз..: Повечето ти отличителни хватки са кикове и се правят с крака. Защо избра този стил в кеча?

Ами на първо място, аз съм дребна, но съм много мусклеста и силата ми е предимно съсредоточена в краката. Освен това като малка тренирах карате и от там придобих много умения.

.: Кечистките винаги притежават странната комбинация между красота и много поддържан външен вид и голяма физическа сила. Как действа на момчетата като те видят цялата потна, мускулеста и с рани по тялото?

Хаха, зависи от момчетата. Генерално професионалистите, с които пътувам, виждат жените като колеги. От време на време се случва някой да не гледа на мен точно така, но в кеча обикновено флиртовете с момчетата не продължават дълго...

.: Защото ги смазваш от бой?

Да, така се случва накрая ха-ха. Не, истината е, че това е много скъп бизнес и всичко в него струва личния живот на спортистите...

.: Ти си едва на 22, а вече имаш много наранявания и няколко сериозни травми. В същото време казваш, че не можеш да си представиш живота си без спорта, защото кечът е твоят живот. Какво може да те накара да спреш?

Обичайнa практика е когато травмите се натрупат и станат прекалено много да се прекрати спортната кариера. Разбира се, аз не си въобразявам, че през целия си живот ще работя това.

Заради което в момента правя двойна магистратура по маркетинг и външна търговия – за да мога да си осигуря и някакво друго бъдеще.....: Слушаш агресивен хип хоп, харесваш екшъни, тренираш силово почти всеки ден, а в свободното си време изучаваш касетки с известни кеч мачове. Почиваш ли си изобщо?

О, да, при това съм много добра в техниките за релаксация. В къщи например си имам куче и с него с часове се разхождаме. Сега в хотелската си стая си нося DVD със сериала Seinfeld, което си гледам вечер.

.: Защо песента ти за излизане е Edge of Seventeen? Няма ли да е по-надъхващо някое твое любимо агресивно парче за на DMX например?

Честно казано не съм си избрала песента сама – мениджърите ми я дадоха. А и когато започвах, DMX едва ли щеше да ми отива – бях много малка, дребна.... Сигурно затова са избрали малко по-момичешка песен...

.: Какво ще кажеш на хората, които ще дойдат в неделя?

Викайте за мен!

Автор: Елена Пенева

Сподели.