Порно звездата Саша Грей докарва Еминем до самоубийство в Space Bound (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Пет месеца след снимките на видеото към четвъртия официален сингъл от мултиплатинения седми студиен албум на Еминем (Eminem) - отличеният с Грами за "Най-добър рап албум" на 2010 г. Recovery, продукцията на известния режисьор Джоузеф Кан (Joseph Kahn) най-после видя бял свят, предизвиквайки противоречиви реакции сред критиците и предимно положителни - сред феновете на детройтския MC.

Главните действащи лица във видеото към Space Bound са самият Еминем, изпълняващ ролята на трагично влюбен мъж, и холивудската актриса Саша Грей (Sasha Grey), пробила чрез участията си в порно филми, в образа на жената, която го тласка към действия с фатални последици.

Кан е автор и на други видеоклипове на Еминем - Without Me, We Made You и Love the Way You Lie, а в периода от февруари, когато в рамките на три дни бе заснет материалът за Space Bound, до 18 юни, когато публикува съобщение в тази връзка в Twitter, е работил по монтажа на клипа.

Кулминацията в него е моментът, в който Еминем се прострелва в главата в свръх натуралистична сцена, до която довеждат предшестващите я събития – приятелката му (Грей) получава обаждане от непознат мъж и се оказва въоръжена с пистолет, след което двамата отиват в дома й.

След сцената със самоубийството, мултиплицирана и в алтернативния сценарий на събитията, при който Еминем не тръгва с Грей, а остава в бара, който посещават преди това, лентата се превърта обратно назад до началния момент.

Съавтор на музиката и продуцент на парчето е американският хитмейкър Стийв Макюън (Steve McEwan), който работи предимно в кънтри жанра. Сред артистите, за които е писал рок и поп песни, са Роджър Долтри, Джеймс Морисън и Джеймс Блънт. Макюън записа и кантото на припева на Space Bound.


Сподели.