Порязаха България на Евровизия

Pinterest LinkedIn +

Второто участие на България на европейския конкурс за песен, Евровизия, завърши още в началната фаза.

Представителката на България, Мариана Попова, с песента си “Let me cry” явно не се хареса достатъчно на европейската публика и не се класира за финалната фаза в Атина, в събота 20 май. Поставена под номер 2, Попова излезе на сцената с три танцьорки, а по късно се появи и Азис, облечен в рокля.
 
Въпреки радушното посрещане от страна на публиката в залата, песента не успя да мине в следващата фаза.
 
Общото впечатление от състезаващите се песни, обаче, беше доста еднообразно и блудкаво, като по-голямата част от участниците бяха заложили на балети и голи крака.

От класиралите се на финала, заслужава да се отбележи участието на финландските маскирани метъли Lordi, които се явиха на сцената с гумени маски, грим и зашеметяващи костюми, малко напомнящи на орките от “Властелина на пръстените” за да изпълнят "Hard Rock Hallelujah”.
 
Костюмираните чичковци от Литва, LT United, излязоха веднага след Lordi и с парчето си “We Are the Winners” се опитаха да убедят зрителите, че те са победителите в Евровизия. Участниците от Босна и Херцеговина Hari Mata Hari изпълниха кахърна балада, издържана в най-добрите традиции на югославската естрада, което, обаче, им спечели място сред финалистите.
 
Сред класиралите се за следващата фаза са също и обилно татуираната турска участничка, Sibel Tuzun, руският метросексуален младеж Дима Билан, който изпя поп хитчето си “Never Let You Go” с тежък руски акцент, доста лигавичката балада на ирландеца Brian Kennedy, македонката Elena Risteska, представителите на Армения, които пяха първи и с почти нищо не правещата впечатление Carola от Швеция. 
 
За финала се класират автоматично още 14 страни - победителят от миналата година – Гърция, четирите най-големи нации в Европа (Франция, Германия, Испания и Великобритания), както и класираните на първите девет места от миналогодишното издание на конкурса в Киев : Малта, Румъния, Израел, Латвия, Молдова, Швейцария, Норвегия, Дания и Хърватска, която влиза на мястото на Сърбия.
Сподели.