Earth, Wind & Fire идват в България

Pinterest LinkedIn +

На 10 юни концерт в България ще изнесе една от най-популярните фънк групи от 70-те, Earth, Wind & Fire, съвместно с Al McKay Allstars. Събитието, чието начало ще постави група Те в качеството си на подгряваща, ще е на стадиона в курорт Албена.

Earth, Wind & Fire се сформират през 1969 г. в Илинойс, Чикаго. Водени от Морис Уайт (Maurice White - главен композитор и текстописец в бандата), те са най-популярни с хитовете си от 70-те "After the Love Has Gone", "September", "Reasons", "Let's Groove", "Boogie Wonderland", "Fantasy" и "Shining Star"
 
Earth, Wind & Fire са първата група от чернокожи изпълнители, която започва да концертира по света като хедлайнер и без подгравящ изпълнител, първата, която получава Gold Ticket Award за продажби на над 100 000 билета за концерт и получава Crystal Globe Award на Columbia Records за продажби на над 5 000 000 копия от албумите си на международния пазар.
 
Те са и първите чернокожи изпълнители със сингъл и аблум едновременно на  No.1 в поп чартовете ("Shining Star" и "That's The Way Of The World"); имат рекордно присъствие (над 1600 седмици!) в челните позиции на най-престижните световни класации.
 
През своята над 30-годишна история, белязана от множество трансформации най-вече в състава на групата, Earth, Wind & Fire имат зад гърба си 28 албума и 6 награди Grammy.
 
Ал МакКей е една от най-ключовите фигури в Earth, Wind & Fire в продължение на над 10 години - от 1973г. до 1984г. Талантливият китарист се занимава с музика от 5-годишен, силно повлиян от творчеството на Елвис Пресли, Евърли Брадърс и Джеймс Браун. Едва навършил 18 годишна възраст,  вече свири в бенда на Айк и Тина Търнър. Славата му на талантлив и способен музикант се разнася бързо и няколко години по-късно Ал вече е всепризнат студиен музикант и композитор, който работи еднакво добре с джаз, блус и соул артисти.
 
На 10 юни в България шоуто “The Earth, Wind & Fire experience, feat Al Mckay Allstars” ще пристигнат 14 изключителни музиканти, работили с величия от ранга на Santana, Rolling Stones, Madoona, Genesis, Lenny Cravitz, Whitney Heuston, Sher, Destiny's Child, Sheryl Crow, Stevie Wonder, En Vouge, Frank Sinatra, Ray Charles, Barry White, Elton John, Shakira и мн. др.
 
Продажбата на билети за концерта стартира в билетен център НДК, музикалните магазини в по-големите градове в страната, туристическа агенция "Устрем 97", офисите на Usit Colors, стадиона на курортен комплекс Aлбена  (в деня на концерта), големите хотели в курортен комплекс Aлбена, мрежата на Ticketstream Bulgaria и онлайн - на адрес www.ticketstream.bg. Цените на билетите са 25 лв. за правостоящи места и 35 лв. – за седящи.
Сподели.