Поредна доза хардкор с Born from Pain в клуб The Box

Pinterest LinkedIn +

Холандската банда Born from Pain се завръща у нас, за да представи на българските хардкор фенове последния си албум Survival.

Концертът ще се състои на 5 декември в столичния клуб The Box, като датата е част от източно-европейското турне на Born from Pain, в подкрепа на записа.

Официален съпорт на бандата по време на цялата обиколка са белгийците от The Set Up, които ще гостуват за първи път у нас.

От българска страна, концертът ще бъде подкрепен от варненската пънк-кор група A-moral, в чиито редици се подвизават музиканти от Crowfish, Outrage, Confront, както и софийските хардкор герои B.F.M.D., включващи в състава си членове на Vendetta, C4 и Outrage.Born from Pain са сформирани през 1997 година в Холандия след разпадането на легендарните Feeding The Fire. В състава на групата влизат бивши членове на още няколко известни европейски хардкор банди - Point Of No Return, Backdraft, Wheel Of Progress.

След турнета с Hatebreed, Madball, Six Fit Under, Biohazard, Agnostic Front, Napalm Death, Arch Enemy, Terror, както и издаването на дебютния албум Sands Of Time, през 2005-та Born from Pain подписват договор с американската звукозаписна компания Metal Blade Records.

В резултат, на бял свят излизат продукциите In Love With The End и War, както и последния Survival.

Сподели.