Помощ: Не мога да отключа колата, а нямам възможност да се обадя на ключар

Pinterest LinkedIn +

Бързате за работа, а не можете да отключите колата и не разполагате в никакво време да се обадите на ключар. В тази ситуация трябва да запазите спокойствие и да не изпадате в паника.

Причините за блокиране на машината условно се разделят на две групи - електроника и механични повреди, водещи до блокиране.

Неизправност на алармата

От дистанционното управление на устройството се изпраща сигнал до централното заключване, колата се блокира автоматично. Ключът може да не работи, ако батерията е разредена. Колата остава на аларма. За да се отстрани неизправността, батерията на се подменя.

Проблемът има две общи причини:

  1. Неизправност на алармената система на автомобила.
  2. Появата на смущения в честотата на устройството.

Системите за сигурност и радиостанциите, работещи на една и съща радиочестота, създават неизправности в алармите за автомобили.

И в двата случая собственикът ще трябва да отвори колата с ключ или да се обади на ключар, за да я отключи.

Механични проблеми

Прах, мръсотия и различни отпадъци попадат в цилиндъра на ключалката, което може да причини блокиране на механизма. Частите се счупват, причинявайки неизправност на заключващото устройство. Вратата на колата не може да се отвори отвътре. Друга причина за механичната неизправност на ключалката са неуспешните опити да проникнат в колата от натрапници.

В случай на механични повреди на заключващите устройства е необходим ремонт или подмяна на механизма. Работата с вносни автомобили е трудна, защото изисква професионални умения. Ето защо е по -добре да се свържете със специалист, за да разберете защо автомобила не се отваря. За профилактика се препоръчва почистване на ключалките, отстраняване на замърсяванията, смазване на частите на заключващия механизъм, периодично използване на ключ за отваряне.

Има ситуации, когато предните врати се отварят, но задните врати не могат да бъдат отворени отвътре. Това означава, че те са блокирани от специално блокиращо устройство. Производителите на автомобили поставят защита, която предотвратява внезапното отваряне. Необходимо е да завъртите лоста на крайната повърхност, след което системата ще бъде отключена.

Когато защитата е отключена и задната врата не се отваря, това показва механична повреда на заключващото устройство. Собственикът ще трябва да отвори тапицерията, да определи източника на неизправността и да извърши ремонт. По -добре е да поверите тези работи на професионалисти в автосервиза.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.